Ana SayfaHaberlerİran Cumhurbaşkanı Reisi, 'rejim yanlısı aydınlara' kızdı: Görevinizi yapmıyorsunuz

İran Cumhurbaşkanı Reisi, ‘rejim yanlısı aydınlara’ kızdı: Görevinizi yapmıyorsunuz

İran Cumhurbaşkanı Reisi, ülkedeki gösteriler konusunda ülkedeki "rejim yanlısı aydın ve yazarların" toplumu aydınlatma görevini yerine getirmeleri gerekirken olaylar karşısında sessiz kaldığından şikayet etti. Reisi, "Demek ki sosyal medya bu kadar keskin ve korkutucu öyle mi?" dedi.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, başkent Tahran’da “Medyanın Toplumu Aydınlatma Sanatı” başlıklı konferanstaki konuşmasında Mahsa Amini’nin ölümünün ardından başlayan gösterilere işaret ederek, “Toplumun ileri gelenlerinden bazıları, son isyan olaylarında kendi devrimci görevlerini yerine getirmedi” dedi.

Düşman unsurların toplumu sosyal medya aracılığıyla an be an yönlendirme içerisinde olduğunu söyleyen Reisi, “‘Neden halka gerçekleri söylemiyor veya yazmıyorsunuz’ dediğimizde ‘Sosyal medyada aleyhimde algı oluşturulmasından ve linç edilmekten korkuyorum’ diyorlar. Çok ilginç. Demek ki sosyal medya bu kadar keskin ve korkutucu öyle mi?” ifadelerini kullandı.

Aydının görevinin topluma yol göstermek olduğunu dile getiren Reisi, “Bugün insan kaynaklarımız, konuyu değerlendirme ve muhatabı etkileme kapasitemiz, karşı karşıya kaldığımız sorun (gösteriler) karşısında yeterli seviyede değil” dedi.

- Advertisment -