Ana SayfaHaberlerİran’da rejim yanlıları da sokaklarda: Muhalifler Kuran ve cami yakmak, kadınların başörtüsünü...

İran’da rejim yanlıları da sokaklarda: Muhalifler Kuran ve cami yakmak, kadınların başörtüsünü zorla çıkarmakla suçlandı

İran’daki Mahsa Amini protestoları yaygınlaşarak sürerken, rejim yandaşları da sokaklara döküldü. Geçen Cuma günkü hutbelerde imamlar protestocuların Kuran ve camileri yaktıklarını, dindar kadınların başörtülerini zorla çıkarmaya çalıştıklarını iddia ederek halkı İslam değerlerine sahip çıkmak, protestoculara yanıt vermek amacıyla sokaklara çağırmıştı.

İmamların ve devlet medyasının çağrılarına kulak veren rejim destekçileri, protestocuları kınamak için sokağa çıktı. İran’ın farklı şehirlerindeki yürüyüşleri devlet kanalları canlı olarak verdi.

Yürüyüşlerde protestoların arkasında Amerika’nın olduğunu söyleyen sloganlar atıldı.

İranlı muhalif protestocular ise suçlamalara sosyal medyadan cevap verdi.

Bazı muhalifler “Kuran’ı yakan varsa, başörtülerini zorla çıkaran varsa, cami yakan varsa bilin ki bizden değildir, devletin ajanlarıdır” dedi.

Cuma günü başlayan rejim destekli protestolarının bugün ve hafta içi devam etmesi bekleniyor. İran devleti henüz, Kuran ve cami yaktığını iddia ettiği göstericilere dair bir görüntü yayınlamadı.

- Advertisment -