Ana SayfaHaberlerDünyaİrlanda başbakan yardımcısının gay gece kulübünde bir erkekle öpüştüğünü gösteren video yayıldı;...

İrlanda başbakan yardımcısının gay gece kulübünde bir erkekle öpüştüğünü gösteren video yayıldı; hükümet sosyal medya yasası çıkarma kararı aldı

İrlanda başbakan yardımcısı ve liberal, merkez sağ Fine Gael partisinin eşcinsel genel başkanı Leo Varadkar’ın geçen hafta bir gay gece kulübünde eşi dışında bir başka erkekle öpüştüğü videonun sosyal medyada yayılması üzerine İrlanda hükümeti yeni bir sosyal medya yasasının kabul edileceğini açıkladı.

Varadkar’ın öpüşme videosu bir başka kişi tarafından kaydedildi ve sosyal medyada paylaşıldı. Video, çoğu medya organı tarafından kullanılmasa da hızla yayıldı. Bunun üzerine İrlanda hükümeti böyle bir olayın bir daha yaşanmaması için yeni bir sosyal medya tasarısının hazırlanacağını açıkladı.

Yasa tasarısıyla sosyal medya şirketlerinin sıkı bir biçimde denetlenmesi ve kullanıcılara hukuk dışı paylaşımlarından dolayı bireysel sorumluluk yüklenmesi amaçlanıyor.

İrlanda’nın eski başbakanı Varadkar 2015 yılında eşcinsel olduğunu açıklamış ve hayat arkadaşı Matt Barrett ile beraber yaşadığını kamuoyuna duyurmuştu.  

- Advertisment -