Ana SayfaHaberler“İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali istifa etti” iddiası

“İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali istifa etti” iddiası

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali'nin 10 yıldır sürdürdüğü görevinden istifa ettiği, resmi açıklamanın ise kurumdan yarın yapılacağı iddia edildi.

Bloomberg’de yer alan habere göre, Adnan Bali’nin bankadan ayrılacağı yönündeki söylentilerin gündeme gelmesiyle İş Bankası Kurumsal İletişim Müdürlüğü Bali’nin ev sahipliğinde bir basın toplantısı düzenleneceğini açıkladı.

Toplantı yarın (6 Ocak’ta) İş Bankası Genel Müdürlük binasında gerçekleştirilecek. Bu toplantıda Bali’nin istifa kararını açıklaması bekleniyor.

Bali’nin adı bir dönem Hazine Bakanlığı için geçmişti.

Adnan Bali kimdir?

ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümünden mezun oldu. 1986’da Türkiye İş Bankası’na 1986 yılında Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başladı. 1994 yılına kadar 8 yıl boyunca bu görevde bulundu. Daha sonra aynı bankada çeşitli pozisyonlarda müdürlük ve müdür yardımcılığı yaptı ve 2006 yılında genel müdür yardımcısı olarak atandı. Bu görevde 5 yıl kaldıktan sonra Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaparken Ersin Özince’nin yerine, 2011 yılında Genel Müdür olarak atandı. 9 yıldır aynı koltukta bulunuyordu.

- Advertisment -