Ana SayfaHaberlerDünyaİşgale katılan Rus asker anlatıyor: “Rus ordusu bir tımarhane ve her şey...

İşgale katılan Rus asker anlatıyor: “Rus ordusu bir tımarhane ve her şey şov için”

Güney Ukrayna’daki işgal kuvvetlerine katılan bir Rus paraşütçü orduda yaşadıklarını 141 sayfalık anı metninde topladı, sosyal medyadan paylaştı ve ülkeyi terk etti. Asker Pavel Filatyev, Rus ordusunda her asker için yeterli yatak, yemek, üniforma olmadığını yazdı.

Güney Ukrayna’da iki ay boyunca işgalci Rusya ordusunda görev yapan paraşütçü asker Pavel Filatyev ordudaki anılarını yazdı.

Filatyev ordudaki maddi koşulları anlatırken “Herkese yetecek kadar yemek yok, çorbadaki patatesler çiğ, ekmek bayat” dedi. Birliklerde sık sık suların kesildiğini ve hijyenin olmadığını belirten Filatyev, birlikte yatak olmadığı için kendi imkânlarıyla ucuz otellerde konaklamış. Filatyev ayrıca 10 gün boyunca askeri üniformasını beklemiş ve kendi ayak numarasına uygun bir askeri ayakkabı verilmediği için askeri ayakkabısını satın almak zorunda kalmış.

Paraşüt tatbikatlarının amatörce yapıldığını söyleyen Filatyev, bir tatbikata gitmek için 3-4 saat sırada beklediklerini ve çoğunlukla atlama tatbikatı yapamayıp sadece bağıran bir askeri yetkiliyi dinlediklerini söyledi. Filatyev ayrıca bir askeri tatbikatta mezarlığın yanlışlıkla iniş noktası tayin edildiğini belirtti. Bir tatbikat sonrasında zatürreye yakalanan Filatyev, tatbikata katılan Rus askerlerinin çoğunun bu hastalığa yakalandığını, fakat bunun gizlendiğini ifşa etti.

Filatyev ayrıca ordudaki askerlerin savaşmak için isteksiz olduğunu şu sözlerle aktardı: “Her sabah düzenlenen bayrak töreninde askerlerin yarısı milli marşı söylemiyor, görev bilinci sadece kâğıt üzerinde, herkes sigara molalarında eve dönmek istediğini söylüyor.”

- Advertisment -