Ana SayfaHaberlerDünyaIŞİD’in eski kadısı Esenyurt’ta yakalandı: “Ezidi komşusunun kızını kurtaran Hüseyin’in infaz emrini...

IŞİD’in eski kadısı Esenyurt’ta yakalandı: “Ezidi komşusunun kızını kurtaran Hüseyin’in infaz emrini vermişti”

2016 yılında IŞİD’in Musul Kadısı olan J.A., İstanbul Esenyurt’ta yapılan operasyon sonucu yakalandı. Gazeteci Cihat Arpacık, J.A.’nın IŞİD’in Kadısı olduğu dönemde Ezidi komşusunun kızını köle pazarından kurtarıp, muntemelen J.A.’nın kararıyla infaz edilen Tel Aferli devlet memuru Kasım Hüseyin'i anlattı: “Sonunda, çileleri yüzüne çizgi olarak inen orta yaşlarda adam geldi, Kızı kaçırılan Ezidi komşusunun Hüseyin'e 'Kızımı onlardan kurtar' diye yalvardığından bahsetti. Komşusu için köle pazarlarını dolaştı Kasım Hüseyin. Kızı buldu. 7 bin 500 dolar ödedi. Kızı kurtardı ama bu yaptığını öğrenmişlerdi. Hüseyin infaz edildi. Sanırım infaz hükmünü bugün yakalanan ve kelepçeli fotoğrafları servis edilen Ahmed. A. vermişti.”

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube ile Terörle Mücadele Müdürlüğü (TEM) birimleri, teknik ve fiziki takibin ardından 7 Haziran’da düzenledikleri zincirleme operasyonda 9 IŞİD üyesini gözaltına aldı.

Yakalananlar arasında IŞİD’in yöneticilerinden birinin bulunduğu öğrenilirken, kilit ismin; 2016 yılında IŞİD’in Ninova (Musul) Bölgesi Kadısı olan J.A. olduğu anlaşıldı.

Örgütten koptuğu düşünülen Irak asıllı J.A., polisteki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı ve hapse atıldı.

Bu gelişme üzerine gazeteci Cihat Arpacık, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, J.A.’nınIŞİD’in Musul Kadısı olduğu 2016 yılında Musul’da dinlediği Tel Aferli devlet memuru Kasım Hüseyin’in acı hikayesini anlattı.

Arpacık’ın paylaşımı şöyle:

“Bugün Son Dakika koduyla duyurulan haberin başlığı: ‘IŞİD’in Ninova kadısı Ahmed A, Esenyurt’ta yakalandı.’ Norveçli bir gazetecinin ömrü boyunca görüp duyduklarının toplamına birkaç yıl içinde şahit olan buralı bir gazeteci olarak zihnimdeki fotoğraf albümü hızlı hızlı aktı.

Ahmed A. Ninova’da kadılık yaparken Musul yakınlarında bir köyde, plastik sandalyeye oturmuş bekliyordum. Ninova’nın içinde ama Ninova’dan epey uzakta. Kanlı bir sayfa kapanıp daha kanlı bir sayfa açılıyordu. Bu kan deryasının küçük bir hikayesinin peşindeydim.

Ortadoğu beklemeyi öğretiyor. Sonunda, çileleri yüzüne çizgi olarak inen orta yaşlarda adam geldi, Tel Aferli devlet memuru Kasım Hüseyin’in hikayesini anlattı. Kızı kaçırılan Ezidi komşusunun Hüseyin’e ‘Kızımı onlardan kurtar’ diye yalvardığından bahsetti.

“Sanırım infaz hükmünü bugün yakalanan ve kelepçeli fotoğrafları servis edilen AhmedA. vermişti”

Komşusu için köle pazarlarını dolaştı Kasım Hüseyin. Kızı buldu. 7 bin 500 dolar ödedi. Kızı kurtardı ama bu yaptığını öğrenmişlerdi. Hüseyin infaz edildi. Sanırım infaz hükmünü bugün yakalanan ve kelepçeli fotoğrafları servis edilen Ahmed. A. vermişti. Neyse ki diğer hikayeninkahramanı hayatta. Bir süre daha Musu’dayaşamaya devam etti. Güvenlik gerekçesiyle ismini hiç yazmadığımız Ninova’nınkahramanlarından biriydi. 8 kız babasıydı. Sünniydi ve bu nedenle IŞİD onlara dokunmadı. Kendi 8 kızının kimliğini 8 Ezidi komşusunun kızına verip onların Musul cehenneminden çıkmasını sağladı. Coğrafyanın isimsiz nice kahramanından biriydi. Umarım hala sağlıklıdır ve mutludur. En azından hikayesi Kasım Hüseyin’inki gibi bitmedi. Bu hikaye, o zaman çalıştığım gazetede küçük bir ayrıntı olarak yayınlandı. Matbuatta çalışanlar bilir ya, sayfadaki boşlukları doldurmak için kullanan türden. Çünkü büyük komplo teorilerinin yavaş yavaş alıcı bulduğu günlerdi. Sonra bir ahtapot gibi bütün medya dünyasını sardı. Asıl hikayeyi, hokkabaz katillerin penceresinden değil Kasım Hüseyin ya da o Musullu mühendis gibi kahraman olmaya niyetleri olmasa da tarihe kahraman olarak nakşedilen sıradan insanların dilinden anlatmaya devam. Ahmed A’ların ise hakettiği yerden çıkmaması dileğiyle.”

- Advertisment -