Ana SayfaHaberlerİsmail Saymaz: İmamoğlu’nun, Erdoğan’ın serüvenini yineleme hedefindeki zaafları

İsmail Saymaz: İmamoğlu’nun, Erdoğan’ın serüvenini yineleme hedefindeki zaafları

Ekrem İmamoğlu’nun Karadeniz gezisine katılan gazeteciler arasında yer alan İsmail Saymaz, bugün Halk TV’de yer alan yazısında İmamoğlu’nun “Rize’yi dolanarak Ankara’ya yürümesi”nin imkânını sorguluyor. Saymaz’a göre İmamoğlu’nun Erdoğan’ın serüvenini yinelemesinin önünde iki temel eksiği var: İnanmış dava arkadaşları ve ideolojik tutarlılık…

İsmail Saymaz’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

İmamoğlu, Erdoğan’ın İBB’den Beştepe’ye uzanan serüvenini yinelemek İstiyor.

Hakkıdır da.

Fakat Erdoğan yola çıkarken, arkasında inanmış dava adamları vardı. İmamoğlu’nun çevresinde ise profesyonel çalışanlar ve hemşerileri var. CHP örgütleri ile belediyelerin katkıları olmasa buluşmaları gerçekleştiremezdi. İmamoğlu, CHP’li başkan olduğu için böyle karşılandı.

CHP’ye rağmen yola çıkarsa…

Ya da CHP Genel Merkezi, desteğini geri çekerse sokak boşalır.

İmamoğlu, ancak partisi karar kılırsa aday olabilir. Aksi ihtimal, mümkün ve gerçekçi görünmüyor. CHP Genel Merkezi’nin ziyaretten memnun olmadığı biliniyor. İmamoğlu’na yakın oldukları bilinen Turan Aydoğdu ve Ahmet Kaya dışında geziyi kimse takip etmedi. Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ise kendi şehrindeki yemeğe katıldı. Birkaç Parti Meclisi üyesi dışında katılım yoktu.

Erdoğan’ı ayıran ikinci özellik, ideolojik doğrultusunun varlığı.

İmamoğlu’nda aksayan da budur.

Çayeli’de, Mesut Yılmaz’ın devlet adamlığını, komşu Pazar’da Sol Partili Alper Taş’ın devrimci mücadelesini övüyor. Rize’nin doğusuna ilerledikçe sosyaldemokrat, batısına geldikçe merkez sağ bir hat tutturuyor.

İdeolojik doğrultu sorunu nutuklarına da yansıyor.

İmamoğlu, yaptığı konuşmalarda, esnaf olan babasının Rize ve ilçelerindeki alışverişi sırasında hatırında kalan anılarını aktararak yöre insanını yüceltiyor. Çay ve fındığın para etmediğini ifade ediyor. İBB’de engellendiğinden, hakarete uğradığından ve tehdit edildiğinden yakınıyor. Altılı masanın neferi olduğunu, toplumun yüzde 60’ının değişim istediğini, Cumhuriyet’i yüzüncü yılında demokrasiyle taçlandıracaklarını söylüyor.

Bu iş nasıl ve hangi adayla olacak; belirtmiyor.

“Ben adayım” demiyor.

“Aday ol” diyenlere “Olmam” da demiyor.

En güçlü ikinci aday

Bütün eksikliklerine rağmen İmamoğlu hem anketlere hem de saha gözlemlerine göre Millet İttifakı’nın Yavaş, Kılıçdaroğlu ve Akşener ile birlikte dört cumhurbaşkanı adayından biri. Yavaş’tan sonra en beğenilen ikinci aday.

İmamoğlu, üç yıldan beri iktidarın tam hedefinde… Yetkilerinin bir bölümü ellerinden alındı, defalarca engelledi. Belediyede müfettiş, adliyede soruşturma ve dava eksik olmadı. İktidar medyası mesaisini İmamoğlu’na harcıyor. Bu kavgalara İmamoğlu’nun kar felaketinde İngiliz büyükelçisiyle balıkçıya gitmek gibi hatalarını da eklemek gerekiyor. Doğrusu İmamoğlu, yıpranma payına rağmen iddiasını koruyor. Fakat asıl niyetini beyan etmediği için Rize’yi dolanarak, Ankara’ya yürümek istiyor.

Yolu çok uzatıyor.

- Advertisment -