Ana SayfaHaberlerİsmailağa Cemaati: “Bu zulmü işleyen kim olursa olsun her bir Müslüman ve...

İsmailağa Cemaati: “Bu zulmü işleyen kim olursa olsun her bir Müslüman ve vicdan sahibi gibi telin ediyoruz”

Mensubu olan Hiranur Vakfı’nın kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin 6 yaşında “evlendirildiği” ve o yaştan itibaren cinsel istismara maruz kaldığı suçlamasıyla ilgili açıklama yapan İsmailağa Cemaati: “İddiaların ispatlanması durumunda tüyleri ürperten bu zulmü işleyen kim olursa olsun, her bir Müslüman ve vicdan sahibi gibi reddediyor ve telin ediyoruz. Bu tür ahlaksızlıkların meşrep, cemaati, ideolojisi olmadığı gibi bunların görmezden gelinmesi de asla kabul edilemez. İsmailağa'ya mensubiyet iddiasında olan bir kimsenin bu camianın en temel esasları arasında yer alan resmi nikah olmadan dini nikah yapılmaz desturuna muhalefeti ise bizlerle asla ilişkilendirilemez.”

İsmailağa Cemaati, mensuplarından olan Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin 6 yaşında “evlendirilmesi” ve o yaştan itibaren cinsel istismara uğramasıyla ilgili açıklama yaptı.

Cemaat adına açıklama yapan Av. Esat Gökdemir, Cemaat’in sosyal medya hesaplarından yayımlanan konuşmasında, 6 yaşında bir kız çocuğunun “evlendirilmesinin” dini açıdan doğru olmadığı gibi vicdanların da kesinlikle kabul etmeyeceği bir durum olduğunu vurguladı.

‘Bir cemiyete bağlı olduğu iddiasında olan kişilerin yanlışı ile o cemiyetin tamamını suçlamanın mümkün olmadığını’ belirten Gökdemir, “İsmailağa’ya mensubiyet iddiasında olan bir kimsenin bu camianın en temel esasları arasında yer alan resmi nikah olmadan dini nikah yapılmaz desturuna muhalefeti ise bizlerle asla ilişkilendirilemez” diye konuştu.

Gökdemir’in cemaat adına yaptığı açıklama şöyle:

“İsmailağa camiamız adına birtakım iddialarla ilgili açıklama yapma zarureti hasıl olmuştur. Her şeyden önce belirtmemiz gerekir ki, 6 yaşında bir kız çocuğunun evlendirilmesi dini açıdan doğru olmadığı gibi vicdanların da kesinlikle kabul etmeyeceği bir durumdur.

Konuyla ilgili şu birkaç hususu dikkatlerinize arz etmek isteriz. Malum olduğu üzere bir cemiyete bağlı olduğu iddiasında olan kimse veya kimselerin yanlışı ile o cemiyetin tamamını suçlamak mümkün değildir. Aksi takdirde yeryüzünde hiçbir temiz yapı olmadığı sonucuna varmak zorunda kalırız. Bu itibarla bir takım münferit iddiaları camiamızla irtibatlandırmaya çalışanların art niyetli ve maksatlı oldukları açıktır.

Bu husus İsmailağa’ya mensubiyet iddiasında olan bir kimsenin bu camianın en temel esasları arasında yer alan resmi nikah olmadan dini nikah yapılmaz desturuna muhalefeti ise bizlerle asla ilişkilendirilemez. Bu usulümüzü de hocasından talebesine, gencinden yaşlısına camiamızı tanıyan herkes bilmektedir.

Yıllardır hizmet etmekte olan camiamızın daha önce böyle bir iddiaya da konu olmaması da bunun ispatıdır. Buna rağmen cemaatimizin böyle bir iddiayla ilişkilendirilmeye çalışılması art niyetli ve maksatlıdır. Bununla birlikte iddiaların ispatlanması durumunda tüyleri ürperten bu zulmü işleyen kim olursa olsun, her bir Müslüman ve vicdan sahibi gibi reddediyor ve telin ediyoruz. Bu tür ahlaksızlıkların meşrep, cemaati, ideolojisi olmadığı gibi bunların görmezden gelinmesi de asla kabul edilemez.

Milletimiz tarafından bilinen İsmailağa camiamızın bu çizgisine rağmen bazı art niyetli çevreler bu iddiayı özelde camiamıza genelde İslam’a ve Müslümanlara mâl etmeye çalışmaktadırlar. Bu vahim iddiaları hakaret ve iftiraları için fırsat görerek, halkımızı tahrik etmeye çalışan bu maksatlı yapılar, yaptıklarının hesabını hukuk karşısında vereceklerdir. 

Başta çocuk istismarı olmak üzere, fıtrat, ahlak ve vicdan dışı her türlü düşünce ve eğilimlerle en kararlı şekilde mücadeleden yana olduğumuzu kesin olarak ifade etmek isteriz.

Rabbimizden niyazımız bizleri yasaklamış olduğu her türlü fenalık ve azgınlıklardan muhafaza buyurmasıdır.”

- Advertisment -