Ana SayfaHaberlerİsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun cenaze töreni: Oğlu cemaatin yeni liderini açıkladı

İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun cenaze töreni: Oğlu cemaatin yeni liderini açıkladı

93 yaşında hayatını kaybeden İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun cenazesi Fatih Camisi'nden kaldırıldı. Ustaosmanoğlu, Edirnekapı Sakızağacı Mezarlığı'na, mürşidi olarak gördüğü Ahıskalı Ali Haydar Efendi'nin yanına defnedilecek. Ustaosmanoğlu'nun cenaze töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da kısa bir konuşma yaptı. Cenaze töreninde konuşan oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu, babasının cemaatin kendisinden sonraki lideri olarak Hasan Kılıç'ı ilan ettiğini açıkladı.

Mahmut Ustaosmanoğlu’nun cenazesi için gece saatlerinden itibaren toplanmayan başlayan binlerce seveni Fatih Camisi’nde toplandı.

Cenazeye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da katıldı.

Resim

Erdoğan cenaze töreninde yaptığı kısa konuşmada şunları söyledi:

“Sevgili kardeşlerim bugün ilim, irfan ve hikmet sahibi bir önderimizi ebediyete yolcu ediyoruz. Ben Hoca Efendi Hazretlerini, -65, 66 yıllarındayken Fatih İmam Hatip’te öğrenciyim- Cuma namazlarında genelde İsmailağa Camii’ne gelir orada kendisini dinlerdik, kendisiyle müşerref olurduk. Zaman zaman Yavuz Selim Camii’nde sohbetlerinde bulunurduk.

Gerçekten bir ömür bu ümmetin manevi mimarı olarak bulunmuş Hoca efendi hazretlerinin şarktan garba uzanan bu mücadelede farz, sünnet, bunlardan zerre karar tavizinin olmadığını biliyoruz.

Son dönemlerinde tabii gerçekten çok çile geçti ve bu çilenin ardından bugün Hakk’a uğurluyoruz, yaş 93. Kendisini tanıdık, bildik ve bu imanıyla da sevgili habibine komşu olacağına da inanıyoruz. Rabbimiz cümlemizi sevgili habibiyle inşallah komşu kılsın.

Bu vesileyle tezkiye yapıldı. Tekrar ruhu için El-Fatiha…”

Resim
- Advertisment -