Ana SayfaHaberlerDünyaİsrail, Batı Şeria’daki Filistinlileri Türkiye’ye taşıyacak uçuşları sebep belirtmeden erteledi

İsrail, Batı Şeria’daki Filistinlileri Türkiye’ye taşıyacak uçuşları sebep belirtmeden erteledi

İsrail havacılık yetkilileri Ağustos ayı başında, Batı Şeria’da yaşayan Filistinlilerin İsrail’deki Ramon Havaalanı’nı kullanarak Türkiye’deki İstanbul ve Antalya havaalanlarına uçabileceklerini açıklamıştı. Bugün başlayacak olan uçuşlar sebep belirtilmeden ertelendi. Uçuşlar bugün başlasaydı Batı Şeria’da yaşayan Filistinliler önce kara yoluyla İsrail Ramon Havaalanı’na oradan da uçakla Türkiye’ye gidebilecekti.

İsrail, ay başında 22 Ağustos’tan itibaren Batı Şeria’da yaşayan Filistinlilerin İsrail Ramon Havaalanı’nı kullanarak Türkiye’deki İstanbul ve Antalya Havaalanları’na Pegasus ve Atlasglobal hava yolları ile uçabileceklerini duyurmuş ve seferlerin haftada iki kez yapılacağını açıklamıştı. Fakat bugün başlaması planlanan uçuşlar İsrail Havacılık Kurumu tarafından sebep göstermeksizin ertelendi, uçuşların başlayacağı tarih açıklanmadı.

Filistinliler şimdiye kadar yalnızca Ürdün’deki Kraliçe Aliye Uluslararası Havaalanı’nı kullanabiliyor, buraya gidebilmek için İsrail tarafından korunan ve genellikle yoğun olan sınırlardan geçmek zorunda kalıyordu. 

Batı Şeria’daki Filistin yönetimi bu uçuş imkânına tepki göstermiş ve Filistinlilerin kendi özerk havaalanına sahip olma hakkına zarar verdiği için eleştirmişti.

Plan uygulanmaya başlasaydı Türkiye’ye uçmak isteyen Filistinliler özel bir izin belgesiyle İsrail’e gidecek, güvenlik aramasından geçecek ve el bagajı taşımalarına izin verilmeyecekti. Ardından sınırdan 3.5 saatlik bir otobüs yolculuğu ile Ramon Havaalanı’na geçeceklerdi.

- Advertisment -