Ana SayfaHaberlerBeyaz Saray: "İsrail, saldırılara her gün 4 saat ara verecek"

Beyaz Saray: “İsrail, saldırılara her gün 4 saat ara verecek”

İsrail’in işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Cenin mülteci kampına düzenlediği çok sayıda saldırıda en az dokuz Filistinli öldü, 16 Filistinli yaralandı. Gazze’ye saldırılar da sürüyor. Gazze Şeridi'nin Deyr el-Beleh bölgesinde yerleşim yerlerini hedef alan İsrail saldırılarında aynı aileden aralarında iki kızkardeşin de olduğu siviller hayatını kaybetti. Kassam Tugayları, Gazze Şehri'nin derinliklerine ilerlemeye çalışan İsrail güçleriyle çatıştığını açıkladı. İsrail ordu güçleri Gazze’deki bir plaja bayrak dikip, marş okudukları görüntüleri paylaştı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında ölenlerin sayısının son 24 saatte 243 artarak 10 bin 812 olduğunu bildirdi. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kirby, İsrail'in Gazze'nin kuzeyine düzenlediği saldırılara her gün 4 saat boyunca ara vereceğini açıkladı.

Gazze’deki Filistin İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi’nin Deyr el-Beleh bölgesinde yerleşim yerlerini hedef aldığı belirtildi.

Bölgedeki bir eve düzenlenen hava saldırısı sonucu 12 Filistinlinin yaşamını yitirdiği aktarıldı. Ölenler arasında olan iki kız kardeşin cenazesi enkazdan

İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria’da yer alan Cenin Mülteci Kampı’na düzenledikleri baskında ise 9 Filistinliyi öldürdü, 15’ini yaraladı.

Baskın sırasında İsrail askerleri ile silahlı Filistinli direnişçiler arasında çatışmalar çıktı.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te 7 Ekim’den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler tarafından öldürülen Filistinlilerin sayısı 174’e yükseldi.

Cenin, İsrail işgali altındaki Batı Şeria’nın kuzeyinde, aynı adı taşıyan ve yaklaşık 14.000 kişilik nüfusa sahip kalabalık bir mülteci kampının bulunduğu bir şehir.

Cenin kampı sakinleri, 1948 yılında İsrail devleti kurulduğunda topraklarından ve evlerinden edilen Filistinlilerin torunları.

İsrail 2002 yılında, ikinci İntifada sırasında Cenin mülteci kampına büyük bir saldırı başlatmış,

BM raporuna göre Cenin’de yarısı sivil 52 Filistinli ve 23 İsrail askeri öldürülmüştü.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kirby, İsrail’in Gazze’nin kuzeyine düzenlediği saldırılara her gün 4 saat boyunca ara vereceğini açıkladı.

Kirby, Gazze’de bir insani yardım koridoru oluşturulacağını ve İsraillilerin bugünden itibaren başlayacakları dört saatlik “insani duraklamaları” en az üç saat önceden duyurmayı taahhüt ettiklerini söyledi.

- Advertisment -