Ana SayfaHaberlerDünyaİsrail Cumhurbaşkanı Herzog, Netanyahu’yu uyardı: “Ülkenin birliği için yargı reformunu durdur”

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, Netanyahu’yu uyardı: “Ülkenin birliği için yargı reformunu durdur”

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, dün gece (26 Mart) İsrail’de yaşanan gösteriler sonrasında sosyal medyadan bir mesaj yayımladı ve Başbakan Netanyahu’yu sert bir şekilde uyardı:

“İsrail’in birlik ve beraberliği için, sahip olduğunuz sorumluluklar nedeniyle sizi bu yargı reformunu hemen durdurmaya çağırıyorum. Başbakana, hükümet üyelerine, şirketlere ve koalisyon üyelerine sesleniyorum: Duygular zor ve acı verici. Tüm ulusu derin bir endişe sarıyor. Güvenlik, ekonomi, toplum; hepsi tehdit altında. Bütün İsrail halkının gözü üzerinizde. Tüm Yahudilerin gözü üzerinizde. Tüm dünyanın gözü üzerinizde.”

Herzog aslında sembolik yetkilere sahip bir devlet başkanı ama İsrail’de 12 haftadır gösterilere sebep olan yargı reformu hakkında görüşlerini sık sık paylaştı ve Netanyahu’yu uyardı.

Netanyahu hükümeti, yargı kararıyla başbakanın görevden alınmasını engelleyen, yargıçların siyasi iktidar tarafından göreve getirilmesini öngören ve Yüksek Mahkeme kararlarının bağlayıcılığını etkisiz hale getiren bir yargı reformunu yasalaştırmayı planlıyor.

- Advertisment -