Ana SayfaHaberlerDünyaİsrail: ‘Doktorların eşcinsel hastaları tedavi etmeme hakkı olsun’a hastanelerden, bankalardan, şirketlerden tepki...

İsrail: ‘Doktorların eşcinsel hastaları tedavi etmeme hakkı olsun’a hastanelerden, bankalardan, şirketlerden tepki geldi

Sheba Tıp Merkezi, çalışanlarının “Biz herkesi tedavi ediyoruz” dediği bir videoyu, Instagram hesabından paylaştı. Hayfa’daki Rambam Tıp Merkezi ve Aşkelon’daki Barzilai Hastanesi’ndeki doktorlar ve idareciler de benzer açıklamalar yaptı. İsrail’in üçüncü en büyük bankası Bank Discount dün (27 Aralık) yaptığı açıklamada müşterilere karşı ayrımcılık yapan şirket ya da kurumlara kredi vermeyeceğini belirtti.

İsrail’de başbakanlık koltuğuna oturması beklenen Benyamin Netanyahu’nun kuracağı, İsrail tarihindeki en sağcı hükümetlerden biri olmaya aday yeni yönetim, LGBTİ karşıtı yeni yasa teklifiyle de eleştirilerin odağında.

Benyamin Netanyahu’nun koalisyon ortaklarından olan Dindar Siyonistler Partisi’nden bazı siyasetçiler, hastane ve şirketlerde LGBTİ bireylere karşı ayrımcılığın önünü açabilecek bir yasa teklifini gündeme getirmişti.

Teklif, İsrail’de yürürlükte olan ayrımcılık karşıtı yasanın, şirketlere ve doktorlara dini inanç gerekçesiyle LGBTİ bireylere hizmet vermeyi reddetme imkânı verecek şekilde değiştirilmesini öngörüyor.

İsrail’in en büyük tıp merkezi ve ülke genelindeki hastanelerde görev yapan sağlık sektörü çalışanları teklife tepki gösterdi.

Sheba Tıp Merkezi, çalışanlarının “Biz herkesi tedavi ediyoruz” dediği bir videoyu, Instagram hesabından paylaştı.

Hayfa’daki Rambam Tıp Merkezi ve Aşkelon’daki Barzilai Hastanesi’ndeki doktorlar ve idareciler de benzer açıklamalar yaptı.

İsrail’de çok sayıda şirket dini gerekçelerle müşterilere karşı ayrımcılık yapan şirketlerle çalışmayacaklarını açıkladı.

İsrail’in üçüncü en büyük bankası Bank Discount dün (27 Aralık) yaptığı açıklamada yönetim kurulunun aldığı karar doğrultusunda, “din, ırk, cinsiyet ya da cinsel yönelim gerekçesiyle müşterilere karşı ayrımcılık yapan şirket ya da kurumlara kredi vermeyeceğini” belirtti.

Netanyahu liderliğinde yeni hükümetin yarın (29 Aralık) yemin ederek göreve başlaması bekleniyor.

- Advertisment -