Ana SayfaHaberlerDünyaİsrail, Filistinli insan hakları derneklerini önce terörist ilan etti, sonra ofislerini bastı

İsrail, Filistinli insan hakları derneklerini önce terörist ilan etti, sonra ofislerini bastı

İsrail askerleri, dün (18 Ağustos) sabah altıda Filistin’in Ramallah kentindeki 7 insan hakları derneğinin ofislerini bastı, hassas belgelere el koydu, eşyalara zarar verdi. İsrail devleti, ofisleri basılan 6 insan hakları derneğini Ekim 2021’de terör örgütü ilan etmiş, BM ve Avrupa ülkeleri karara tepki göstermişti.

İsrail askerleri dün Filistin’in Ramallah kentindeki 7 insan hakları derneğinin ofisini bastı, dernek belgelerine, bilgisayarlarına, çalışanların telefonlarına el koydu. Askerler ayrıca ofisteki tost makinesi, çöp kovası, masa gibi eşyaları da beraberinde götürdü. İsrail, ofisleri basılan Al Haq, Addameer, Filistin-Uluslasrarası Çocuk Savunması, Tarım İş Komiteleri Birliği ve Filistinli Kadın Komiteleri Birliği derneklerini Ekim 2021’de terör örgütü ilan etmiş, bu dernekleri fonlayan, bu derneklerle proje yürüten Avrupa ülkeleri ve BM ise kararı şiddetle kınamıştı.

The office door of Defense for Children International in Ramallah, which was sealed by soldiers after the raid.

 Dernekler her ne kadar karara itiraz etse de yargı süreci devam ediyor ve devlet yetkilileri mahkeme süreçlerinde sundukları delillerin devlet sırrı olduğunu iddia ediyor. Dernekler kendilerine yöneltilen suçlamaları öğrenemiyor, savunma yapmakta zorlanıyor. 

- Advertisment -