Ana SayfaHaberlerİsrail ordusu işgal altındaki Batı Şeria'da "geniş çaplı" saldırı başlattı: 10 kişi...

İsrail ordusu işgal altındaki Batı Şeria’da “geniş çaplı” saldırı başlattı: 10 kişi öldü

İsrail, silahlı direniş gruplarının olduğunu iddia ettiği Batı Şeria’nın kuzeyindeki mülteci kamplarına kara birlikleri, helikopterler ve İHA’larla saldırdı. Mülteci kamplarına yakın hastaneleri çevirdi, ambulansları engelledi. Faria Mülteci Kampı’ndaki sağlık görevlilerini yaralılara müdahale etmemeleri için alıkoydu. İsrail Dışişleri Bakanı Katz: “Batı Şeria'daki tehdide karşı da Gazze'deki gibi muamele etmeliyiz.”

İsrail ordusu, Batı Şeria’nın kuzeyindeki bazı bölgelere baskınlar yaptı, 10 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail devlet televizyonu KAN, “geniş çaplı operasyon” diye duyurduğu saldırılarda, kara birliklerine destek için savaş helikopterleri ve İHA’ların da kullanıldığını duyurdu.

Mülteci Kampı’na saldırı, sağlık birimine baskın

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun Tubas kenti yakınlarındaki El-Faria Mülteci Kampı’na saldırısında 5 kişinin öldürüldüğünü, 8 kişinin yaralandığını açıkladı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, İsrail askerlerinin kamptaki sağlık birimine de baskın yaptıkları ve yaralılara müdahale etmek isteyen sağlık görevlilerini alıkoyduğu görülüyor.

Cenin’e saldırı, hastane çevresine zırhlı araçlar

İsrail ordusunun Cenin kentine yaptığı saldırıda, 2 kişinin öldürüldüğü, 3 kişinin de yaralandığını açıkladı. Filistin Kızılayı, Cenin’in güneyindeki bir araca yapılan İHA saldırısı sonucu da üç kişinin öldürüldüğünü duyurdu.

Filistin haber ajansı, İsrail ordusunun çok sayıda zırhlı araçla girdiği Cenin kentinde, İbn-i Sina Hastanesi yakınında konuşlandığını duyurdu.

Mülteci kampı vuruldu, ambulanslar engellendi

Tulkerim kentindeki Nur Şems Mülteci Kampı’na da İHA saldırısı yapıldı. Saldırı sonucu yaralıların olduğu belirtiliyor.

Ancak, Tulkerim’e giren İsrail askerleri de kentteki hastanelerin etrafını sardı ve ambulansların bölgeye gitmesini engelliyor.

İsrail Dışişleri Bakanı: “İran, burada terör yapısı kurmaya çalışıyor”

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Cenin ve Tulkerim’deki mülteci kamplarına yapılan saldırıların gerekçesi olarak, “İran’ın Ürdün’den silah kaçırarak burada kapsamlı bir terör yapısı kurmaya çalıştığını” iddia etti.

Katz, İsrail’in “Batı Şeria’daki tehdide karşı da Gazze’deki gibi muamele etmesi gerektiğini. Batı Şeria’daki Filistinlilerin de Gazze’deki gibi topluca yerinden edilmesi” gibi adımların atılması gerektiğini söyledi.

Katz, “Bu her şey için bir savaş ve kazanmalıyız” diye konuştu.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te, 7 Ekim 2023’ten bu yana öldürülen Filistinlilerin sayısı 662’ye çıktı.

İsrail; Tulkerim, Cenin, Tubas kentlerindeki mülteci kamplarında Filistinli silahlı grupların olduğunu iddia ediyor.

Mahmud Abbas, Suudi Arabistan ziyaretini yarıda kesti

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail’in Batı Şeria’ya başlattığı saldırının ardından Suudi Arabistan ziyaretini yarıda keserek Ramallah’a dönme kararı aldı.

Abbas, dün (27 Ağustos) başlayan Suudi Arabistan ziyareti kapsamında Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile görüşmüştü.

- Advertisment -