Ana SayfaHaberlerDünyaİsrail Ordusu'nun Cenin'deki saldırısında 9 Filistinli öldü

İsrail Ordusu’nun Cenin’deki saldırısında 9 Filistinli öldü

Filistinli yetkililer, İsrail işgali altındaki Batı Şeria’nın Cenin kentine İsrail Ordusu’nun düzenlediği saldırı sonucu aralarında yaşlı bir kadının da bulunduğu dokuz Filistinli’nin öldüğünü açıkladı.

Filistin Sağlık Bakanı Mai El Kaila, Cenin’deki durumun “kritik” olduğu uyarısında bulunurken, çok sayıda yaralı da bulunduğunu ve ambulansların yaralılara ulaşamadığını belirtti.

Bakan ayrıca, bir hastanedeki çocuk hastalıkları kliniğinin İsrail’in attığı biber gazından etkilendiğini belirtti.

İsrail Ordusu ise, “İslami Cihat örgütünün saldırı planlarını önlemek için harekete geçildiğini” savundu.

Ordudan yapılan açıklamada “askerlerin militanları tutuklamaya çalıştığı sırada, üç kişinin askerlerin üzerine ateş açtığını ve öldürüldüğü” belirtilirken, “bir kişinin teslim olduğu ve tutuklandığı” belirtildi.

Yazılı açıklamada “Güvenlik güçleri, şüphelilerin bulunduğu binanın etrafını sarmaya çalışıyordu. İki silahlı şüpheli kaçarken tespit edildi ve etkisiz hale getirildi. Binadaki bir şüpheli teslim oldu. Askerler şüphelilerin kullandığı patlayıcıları etkisiz hale getirmek için içeri girdi. Burada bir silahlı şüpheli daha vardı ve o da öldürüldü” denildi.

Açıklamada ayrıca söz konusu militanların “İsrailli siviller ve askerlere büyük terör saldırıları planlanması ve gerçekleştirilmesine karıştığı” savunuldu.

Bir diğer zanlının da baskın sırasında binanın çatısından ateş açtığı ve bu ateşe karşılık verildiği belirtilirken, “ek can kayıpları iddialarının incelendiği” vurgulandı.

cenin

Filistin lideri Mahmud Abbas’ın bir Sözcüsü İsrail saldırısını “uluslararası sessizlik altında gerçekleşen bir katliam” diye tanımladı.

Sözcü Nabil Ebu Rudeyne “Bu da işgal hükümetini, dünyanın gözleri önünde halkımıza karşı katliamlar yapmaya cesaretlendiriyor” dedi.

 Batı Şeria’daki İsrail baskınları sonucu yıl başından bu yana aralarında sivillerin de bulunduğu en az 29 kişiöldü.

Geçen yıl da bölgede 150’den fazla Filistinli öldürülürken, Filistinlilerin İsraillere saldırıları sonucu aralarında sivil, asker ve polislerin de bulunduğu 30’dan fazla kişi hayatını kaybetti. (BBC)

- Advertisment -