Ana SayfaHaberlerİsrail Savaş Kabinesi'nden Gantz, Netanyahu hükümetinden istifa etti

İsrail Savaş Kabinesi’nden Gantz, Netanyahu hükümetinden istifa etti

İsrail Savaş Kabinesi üyesi ve eski İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Gazze’deki savaş yönetimi gerekçesiyle Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinden istifa etti.

İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz, savaş kabinesinden ayrıldığını açıkladı. Savunma Bakanı Yoav Gallant’ı da “cesur olmaya ve doğru olanı yapmaya” çağıran Gantz, Netanyahu’ya da seçim tarihini belirleme çağrısı yaptı.

Reuters’ta yer alan habere göre, Netanyahu, Gantz’a “cepheyi terk etmemesi” çağrısında bulunan kısa bir açıklama yaptı. Ancak bir basın toplantısı düzenleyen Gantz, “Netanyahu bizim Gazze’de gerçek zafere doğru ilerlememizi, stratejik kararların alınmasını engelliyor. Bu nedenle bugün olağanüstü hal hükümetinden üzüntüyle ama tam bir güvenle ayrılıyoruz”  dedi.

Gantz, Başbakan Netanyahu’ya seçim tarihini belirleme çağrısı yaptı. Ayrıca Savunma Bakanı Yoav Gallant’ı da “cesur olmaya ve doğru olanı yapmaya” çağırdı.

ABD Başkanı Joe Biden’ın ortaya koyduğu esir takası teklifini desteklediğini belirten Gantz, Netanyahu’dan bu anlaşmayı sağlaması için cesaretli olmasını istedi.

Gantz, 18 Mayıs’ta Başbakan Binyamin Netanyahu’nun Gazze’deki saldırılar sonrasına ilişkin 8 Haziran’a kadar bir planı onaylamaması halinde partisinin hükümetten çekileceği tehdidinde bulunmuştu.

- Advertisment -