Ana SayfaDış Haberİsrail yanlısı grup UCLA'daki Filistin kampına saldırdı, taşlı sopalı kavga çıktı

İsrail yanlısı grup UCLA’daki Filistin kampına saldırdı, taşlı sopalı kavga çıktı

Los Angeles’taki California Üniversitesi’nde (UCLA) İsrail yanlısı bir grup, kampüsteki Filistin’e destek veren öğrencilerin çadır kampına saldırdı.

Filistinli protestocular barikatlar ve kontrplaklar kurarak korunmaya çalışırken, İsrail yanlısı protestocular barikatları yıkmaya çalıştı.  

İsrail yanlısı gruba engel olmayan çalışan bir öğrenci dövüldü. Kavga, iki grup arasında taşlı ve sopalı bir kavgaya dönüştü.

Los Angeles Belediye Başkanı Karen Bass, X hesabından “Şiddet, kesinlikle iğrenç ve affedilemez” mesajı paylaştı ve Los Angeles polis teşkilatının olay yerinde olduğunu duyurdu. California Otoyol Devriyesi’nden memurların da olay yerinde olduğu görüldü. Üniversite, yardım talep ettiğini açıkladı.

UCLA’daki olaylar, Gazze Şeridi’ndeki savaş nedeniyle Filistin yanlısı protestoların sürdüğü ABD’nin New York şehrinde bulunan Columbia Üniversitesi’ne polisin müdahale etmesi sonrasında yaşandı.

Üniversite’nin Hamilton Hall olarak bilinen yönetim binasını 20 saatten fazla süredir işgal eden protestocuları dışarı çıkarmak için yapılan müdahalede onlarca kişi gözaltına alınmıştı. New York polisinin müdahalesi, ırkçılığı ve Vietnam Savaşı’nı protesto amacıyla 1968’de Hamilton Hall’u işgal eden öğrenciler için yapılan benzer bir müdahalenin 56’ıncı yıldönümünde gerçekleşti.

Columbia Üniversitesi’nden birkaç sokak ileride ise New York City Üniversitesi’ndeki göstericiler, üniversitesinin ana kapısının önünde polisle çatıştı. Dün geç saatlerde olay yerinde bulunan muhabirler tarafından sosyal medyada paylaşılan videoda, polis memurlarının bazı kişileri yere yatırdığı ve bazılarını da itip kaktığı görülüyor.

New York City Üniversitesi’nde kurulan çadır kampı.

Trump polis memurlarını övdü

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, Başkan Joe Biden’ın öğrencilerin akademik bir binayı işgal etmesinin “kesinlikle yanlış bir yaklaşım” olduğuna ve “barışçı bir protesto örneği olmadığına” inandığını söyledi.

Eski Başkan Donald Trump da Fox haber kanalında Sean Hannity’nin programına katılarak Columbia’da yaşanan kargaşa hakkında yorum yaparken polisin Hamilton Hall’u temizlediği görüntüler yayınlandı. Trump polis memurlarını övdü ve şunları söyledi: “Ama iş bu noktaya asla gelmemeliydi ve bunu binayı işgal etmelerinden çok daha önce yapmalıydılar.”

- Advertisment -