Ana SayfaHaberlerİsrail’den Gazze’ye destek veren Greta Thunberg’e: “Terör destekçisi”

İsrail’den Gazze’ye destek veren Greta Thunberg’e: “Terör destekçisi”

Gazze’ye destek veren ve Instagram hesabından Gazze'de bir "soykırım" yaşandığını söyleyen bir paylaşımı paylaşan İsveçli iklim aktivist Greta Thunberg’e İsrail ordu sözcüsü cevap verdi: “Gelecekte Greta ile herhangi bir şekilde özdeşleşen her kim olursa olsun, benim görüşüme göre terör destekçisidir”

İsrail ordusu Cuma günü, Filistinlileri destekleyen bir mesaj gönderen ve Gazze’de “soykırım” yapıldığını söyleyen bir yorumu onaylayan İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg’e sert tepki gösterdi.

Thunberg, İsrail-Hamas savaşı tırmanırken ve bölgesel bir çatışmaya dönüşme tehdidinde bulunurken “dünyanın sesini yükseltmesi ve Filistinliler ve etkilenen tüm siviller için acil ateşkes, adalet ve özgürlük çağrısında bulunması gerektiğini” söyledi.

https://x.com/GretaThunberg/status/1715284878919340056?s=20

Thunberg ayrıca Instagram hesabında Almanya merkezli Filistin yanlısı bir hesabın Gazze’de bir “soykırım” yaşandığını söyleyen bir paylaşımını da paylaştı.

Palestine Speaks adlı grup, “Gazze’deki soykırıma ve birçok Batılı devletin Filistinlilerle dayanışma gösteren ve onlarla birlikte hareket eden herkese karşı uyguladığı baskıcı devlet terörüne karşı öfkesini” dile getirdi.

İsrail ordusu sözcüsü Arye Sharuz Shalicar ise POLITICO’ya verdiği demeçte, “Gelecekte Greta ile herhangi bir şekilde özdeşleşen her kim olursa olsun, benim görüşüme göre terör destekçisidir” dedi.

“Çünkü Greta’nın yaptığı şey, İsraillilere yönelik katliamlar hakkında tek kelime etmezken Gazze ile dayanışma göstermesi, aslında Filistinlilerden yana olmadığını, Filistinlilerin ya da Hamas ve İslami Cihad’ın terörünü sanki yokmuş gibi masanın altına süpürdüğünü gösteriyor.”

Hamas militanları bu ayın başlarında İsrailli topluluklara şiddetli bir saldırı düzenleyerek binden fazla kişinin ölümüne yol açtıktan ve Tel Aviv ve Kudüs gibi büyük şehirlere roketler fırlattıktan sonra son on yılların en ciddi askeri alevlenmesini tetikledi. İsrail o zamandan bu yana Hamas’ı yok etmek için Gazze Şeridi’ne amansız bir bombardıman kampanyasıyla misilleme yapıyor.

Filistin yanlısı protestolar Avrupa’nın dört bir yanında patlak verirken, Fransa ve Almanya’dakiler de dahil olmak üzere hükümetler protestoları bastırmaya çalışıyor.

- Advertisment -