Ana SayfaDış Haberİsrail’e soykırımcı diyen Demokrat Partili önseçimde kaybetti: İsrail lobisi kaybetmesi için 15...

İsrail’e soykırımcı diyen Demokrat Partili önseçimde kaybetti: İsrail lobisi kaybetmesi için 15 milyon dolar harcadı

İsrail lobisi, New York 16. Bölge Temsilciler Meclisi önseçiminde, İsrail’in Gazze saldırısına soykırım diyen ve ABD’nin İsrail’e desteğine tepki gösteren ABD’li kongre üyesi Jamaal Bowman’ın kaybetmesi için 15 milyon dolar harcadı. Bowman, İsrail yanlısı rakibi Latimer’e kaybetti. Toplam 24,8 milyon dolar harcanan önseçim, Temsilciler Meclisi tarihinin en pahalı ön seçimi oldu.

ABD’de Demokrat Parti’nin New York 16. Bölge Temsilciler Meclisi önseçiminde İsrail’i eleştiren açıklamalarıyla bilinen Jamaal Bowman ile İsrail lobisinin desteklediği George Latimer yarıştı.

ABD’deki en güçlü İsrail lobi kuruluşu olan AİPAC, İsrail’in Gazze’ya saldırısı için soykırım diyen ve ABD’nin İsrail’e desteğine sert tepki gösteren Bowman’ın önseçimi kaybetmesi için 15 milyon dolar harcadı.

İsrail lobisinin desteğini arkasına alan George Latimer %58,4 ile önseçimi kazanırken Bowman ise %41,6’da kaldı.

AİPAC’ın 15 milyon dolarının yanı sıra çeşitli gruplar tarafından toplam 24,8 milyon dolar harcanan önseçim, Temsilciler Meclisi tarihinin en pahalı ön seçimi oldu.

Cumhuriyetçiler de dahil oldu

Bowman, kendisine karşı kampanya yürütülen Demokrat Parti önseçimine Cumhuriyetçilerin de karıştığını, rakibi Latimer’e bağış yaptıklarını açıkladı.

Filistin’e desteği 7 Ekim’den öncesine dayanan Bowman, 2021 yılında Batı Şeria’yı ziyaret etmişti.

- Advertisment -