Ana SayfaHaberler"İsrail'in üzerinde uluslararası baskı olduğunu hissediyoruz. Güçlü değil ama güçleniyor"

“İsrail’in üzerinde uluslararası baskı olduğunu hissediyoruz. Güçlü değil ama güçleniyor”

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen: "İsrail'in Gazze'de 2-3 hafta daha savaşmak için uluslararası meşruiyeti var. İsrail'in üzerinde uluslararası baskı olduğunu hissediyoruz. Güçlü değil ama güçleniyor."

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, İsrail’e yönelik diplomatik baskının artmaya başladığını, şu anda çok yüksek olmasa da yükselişte olduğunu söyledi.

Gazetecilere verdiği brifing sırasında konuşan Cohen, diplomatik mevkidaşlarının kendileriyle yaptığı görüşmelerde insani meselelere vurgu yaptığını ve bazılarının İsrail’den ateşkes talep ettiğini, ancak bunu açıkça yapmadıklarını söyledi.

Cohen, uluslararası baskının ciddi şekilde artmaya başlamasına kadar İsrail’in iki veya üç hafta daha Gazze’de savaşmak için uluslararası meşruiyeti olduğunu söyledi.

Cohen ayrıca, Hamas’ın Gazze’de tuttuğu yaklaşık 240 rehine meselesinin, İsrail’e savaşa devam etmesi için meşruiyet veren “temel bir araç” olduğunu ve “esirler serbest bırakılana kadar İsrail’in durmayacağını dünyanın kabul ettiğini” söyledi.

- Advertisment -