Ana SayfaFoto Haberİsrail'le ticaret protestolarına 2 gözaltı

İsrail’le ticaret protestolarına 2 gözaltı

Nuseyrat Katliamı’nı protesto için toplanan aktivistlere polis müdahale etti. 2 kişi gözaltına alındı. Göstericiler, arkadaşları serbest bırakılıncaya kadar Ankara SOCAR önünde oturma eylemi başlattı.

Direniş Çadırı, Filistin İçin Bin Genç ve Filistin’e Özgürlük Platfomu tarafından bir çok ilde Gazze’de yaşanan ve en az 210 sivilin katledildiği İsrail’in Nuseyrat saldırısı protesto edildi.

Grupların ortak eylemlerinde diğer illerde herhangi bir olay yaşanmazken Ankara ve Eskişehir’de göstericiler polis müdahalesi ile karşılaştı.

Ankara’da SOCAR’ın ofisinin de bulunduğu Koç Kulelerin önünde toplanan aktivistler AK Parti Genel Merkezi önüne yürümek istediler. Emniyet güçlerince engellenen göstericiler bunun üzerine oturma eylemi yapmak istediler.

Bu sırada “SOCAR, Zorlu, BP Ticareti Kes” yazılı pankarta el koymak isteyince polisle göstericiler arasında arbede yaşandı. Arbede sonrasında ise Direniş Çadırı’ndan Harun Özkarakaş ve Yusuf Şanlı gözaltına alındı.

Gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını isteyen göstericiler Ankara SOCAR binası önünde oturma eylemi başlattı.

Eskişehir’deki barışçıl protesto da polis müdahalesi ile karşılaştı.

- Advertisment -