Ana SayfaHaberlerİsrailli futbolcunun ‘7 Ekim’li gol sevinci: Kadro dışı bırakıldı, takımdan atıldı, gözaltına...

İsrailli futbolcunun ‘7 Ekim’li gol sevinci: Kadro dışı bırakıldı, takımdan atıldı, gözaltına alındı

Antalyaspor'un İsrailli oyuncusu Sagiv Jehezkel, Trabzonspor'a attığı golden sonra 100. gününe giren Hamas'ın İsrail’e 7 Ekim’deki saldırısını elindeki bandaja İngilizce yazdığı yazıyla andı. Antalyaspor, kadro dışı bıraktı. Antalyaspor Başkanı, sözleşmesinin fesh edileceğini açıkladı. ‘Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek’ten soruşturma başlatılan Jehezkel gözaltına alındı.

Antalyaspor Kulübü, Trendyol Süper Lig’in 20. haftasında Trabzonspor ile oynanan karşılaşmada takımının tek golünü kaydettikten sonra gol sevinci nedeniyle tepki çeken Sagiv Jehezkel’in kadro dışı kaldığını açıkladı.

Yönetim kurulu kararı ile kadro dışı bırakılmasına karar verilen İsrailli Jehezkel, gol sevincinde bileğindeki bandaja yazdığı yazıyı göstermişti. 

“100 days… 7.10…”

Jehezkel’in bileğinde “100 gün, 7.10 (Ekim)” yazısı, Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’de yaptığı saldırıyı ve üzerinden geçen 100 günü belirtiyor.

“Ülkemizin hassasiyetlerine karşı…”

Antalyaspor’dan şu açıklama yapıldı:

“Bugün Trabzonspor ile oynadığımız karşılaşmanın 68’inci dakikasında attığı golden sonra bileğindeki yazıyı paylaşarak ülkemizin milli değerlerine aykırı hareket ettiği görülen Sagiv Jehezkel’in yönetim kurulu kararı ile kadro dışı bırakılmasına karar verilmiştir.

Yönetim kurulumuz, sonunda şampiyonluk ya da kupa bile olsa, ülkemizin hassasiyetlerine karşı davranışlarda bulunulmasına asla müsaade etmeyecektir.”

“Jehezkel’i gönderiyoruz”

Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe yaptığı açıklamada, “Fotoğrafı gördüm. Milli değerlerimiz her şeyin üstündedir. Futbolcu bize ne kadar kazandırırsa kazandırsın. Savunmasını alacağız ve büyük olasılıkla kadro dışı bırakacağız. Savunmasının ardından sözleşmesini de feshederek takımla yollarını ayıracağız. Bizim milli değerlerimiz her şeyden önce gelir” dedi.

Antalyaspor resmi Twitter hesabından gol sonrası fotoğrafı paylaşarak kutlama mesajı yayınlamıştı. Ancak daha sonra tweet silinmişti.

Jehezkal’in fotoğrafına gösterilen tepkilerden bazıları:

“Sözleşmesinin fesh edilerek sınır dışı edilmesi gerektiğini…”

Antalyaspor’un forma sponsoru Çağlayan Grup’un yönetim kurulu başkanı ve aynı zamanda BBP İstanbul İl Başkanı Dursun Çağlayan, Jehezkal’ın sözleşmesinin fesh edilmesi ve sınır dışı edilmesi gerektiğini aksi takdirde sponsorluktan çekileceklerini açıkladı. Çağlayan, Jehezkal hakkında dava açacaklarını da söyledi.

Çağlayan’ın açıklaması şöyle:

“Çağlayan Grup olarak ülkemizin güzide kulüplerinden Antalyaspor’un forma sponsorluğunu yapıyoruz. Türk Futboluna ve Antalyaspor’a hizmet etmeyi gurur ve onur biliyoruz.

Ancak maalesef Antalyaspor futbolcularından Sagiv Jehezkel’nin İsrail’in Gazze’de uyguladığı soykırıma destek mahiyetindeki şovu bizi derinden üzmüştür. Sporun ve Antalyaspor’un bu iğrenç soykırıma destek mesajına alet edilmesi kabul edilemez.

Antalyaspor yönetiminin bu hadsizlik karşısında gerekli tepkiyi göstereceğini ve bu eylemi karşılıksız bırakmayacağını düşünüyor ve temenni ediyoruz. Bu konuyu derhal klüp başkanımız sn Sinan Boztepe ve yönetiminden bazı arkadaşlarla görüştük, Futbolcu hakkında kadro dışı bırakılmasının yetmeyeceğini sözleşmesinin fesh edilerek sınır dışı edilmesi gerektiğini aksi takdirde Antalyasporumuza ve grup firmamıza da başka bir kararın yakışmayacağını, gerekli yaptırımın uygulanmadığı takdirde çok sevdiğimiz Antalyaspor’un sponsorluğundan çekileceğimizi kulüp yönetimine ilettik.

Zulme alkış tutana sessiz kalma da zulümdür. Çağlayan Grup olarak markamıza zarar vermesi soykırım propagandası yapılırken markamızın da aynı karede yer alması nedeniyle Sagiv Jehezkel’in hakkında dava açacağız. Hukukçularımız süreci takip edecekler. Kamuoyuna saygı ile duyururuz.”

“Jehezkel hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek’ten soruşturma başlatılmıştır”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da Jehezkal hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Tunç’un açıklaması şöyle:

“Bugün oynanan Antalyaspor-Trabzonspor Süper Lig müsabakasında attığı golden sonra İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamı destekleyen çirkin hareketi nedeniyle İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek’ suçundan adli soruşturma başlatılmıştır. 100 günü aşkın süredir, çocuk-kadın, genç-yaşlı demeden Gazze’de soykırım yaparak insanlık suçu işleyen İsrail’in saldırılarını bir kez daha lanetliyorum. Filistinli mazlumların her zaman yanında olmaya devam edeceğiz.”

Jehezkel, Antalya’da gözaltına alındı.

- Advertisment -