Ana SayfaHaberlerGündemMilyonlar depreme uyandı: 5.9 merkez üssü Düzce, 3 ölü, 80 yaralı

Milyonlar depreme uyandı: 5.9 merkez üssü Düzce, 3 ölü, 80 yaralı

Kandilli: Depremin merkez üssü Sarıdere/Gölyaka-Düzce. Büyüklük: 5.9 Derinlik: 6.5 km Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü: "Yaralanma ya da ölüm haberi yok" İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: ''Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan can kaybı bilgisi bulunmamaktadır. Ekiplerimizin saha taraması devam etmektedir.'' AFAD, şimdiye kadar depremden kaynaklı olarak 80 kişinin yaralandığını açıkladı. Ayrıca iki kişi kalp krizinden bir kişi de düşme nedeniyle hayatını kaybetti. Düzce, Bolu ve Sakarya'da eğitime bir gün ara verildi.

AFAD: ”Düzce ili Gölyaka ilçesinde saat 04.08’de 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.”

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya:

”Deprem İstanbul’dan da hissedilmiştir. Konuyu takip ediyoruz. Allah, her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun.”

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, NTV canlı yayınında “Yaralanma ya da ölüm haberi yok” açıklamasında bulundu.

5.9 depremin ardından evlerinden çıkan vatandaşlar geceyi sokakta geçirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan açıklama:

”Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan can kaybı bilgisi bulunmamaktadır. Ekiplerimizin saha taraması devam etmektedir.

“İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Eskişehir, Zonguldak, Sakarya, Bilecik, Bolu, Karabük, Bartın vilayetlerinde ekiplerimize herhangi bir can kaybı bilgisi ulaşmamıştır. Panik ile atlama dışında 112’ye henüz bilgi ulaşmamıştır.”

AFAD: Toplam 50 vatandaşımız yaralanmıştır

AFAD, sosyal medya hesabından depreme ilişkin son durumu aktardı:

“09.05 itibarıyla; En büyüğü 4,3 olmak üzere 101 artçı sarsıntı yaşanmıştır. Düzce’de 37, Zonguldak’ta 6, Bursa’da 4, İstanbul, Sakarya ve Bolu’da 1 kişi olmak üzere toplam 50 vatandaşımız yaralanmıştır. Bölgede yürütülen çalışmalarda AFAD ve ilgili kurumlarımızdan toplam 422 personel ve 120 araç görev yapmaktadır.”

Düzce, Bolu ve Sakarya’da okullar tatil edildi.

Açıklanan son bilgilere göre iki kişi kalp krizinden biri de düşme nedeniyle hayatını kaybetti.

Düzce’nin Çilimli ilçesi Pırpır köyünde yaşayan Hikmet Çelebi (47), deprem esnasında evden çıkmaya çalıştı. Dairenin çıkışında dengesini kaybeden Çelebi, düşme sonucu kafasını merdivene çarptı. Yakınlarının ihbarı üzerine bölgeye gelen 112 Acil Sağlık ekipleri, yaralıyı Düzce Atatürk Devlet Hastanesine kaldırdı. Beyin kanaması geçirdiği belirlenen Çelebi, burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Deprem sırasında panik ve korkuya kapılan iki vatandaşın da kalp krizinden hayatını kaybettiği açıklandı.

Jeoloji mühendisi Prof. Dr. Naci Görür, meydana gelen deprem ile birlikte bölgedeki enerji birikiminin büyük ölçüde boşaldığını düşündüğünü söyledi:

“Arkadaşlar, Düzce’de olan bugünkü deprem ile bu yörede enerjinin büyük ölçüde boşaldığını düşünüyorum. Ancak Bolu Dağı Tüneli ile Bolu güneyi arasında, KAF’a bağlanan hat henüz kırılmadığı için bu kesim riskli bölge olarak düşünülmelidir.”

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), son gelen bilgilere göre depremde 80 kişinin yaralandığını, 23’ünün tedavisinin sürdüğünü bildirdi.

- Advertisment -