Ana SayfaHaberlerMilli Savunma Bakanı Akar: İstanbul Boğazı'nda bulunan mayın etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanı Akar: İstanbul Boğazı’nda bulunan mayın etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: "İnceleme sonucunda eski tip olduğu belirlenen mayın SAS timimiz tarafından etkisiz hale getirildi. Konuyla ilgili hem Rus hem Ukrayna makamlarıyla görüştük. Koordinasyonumuz devam ediyor. Deniz Kuvvetlerimizin yüzer ve uçar unsurları müteyakkız bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor."

İstanbul Boğazı’nın Karadeniz girişinde yabancı cisim hareketliliği yaşandı. Sarıyer Türkeli Demirleme Sahası’nda balıkçıların fark ettiği ve mayına benzetilen cisim için Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri harekete geçti.

Milli Savunma Bakanlığı konuya ilişkin yapılan ilk açıklamada “26 Mart 2022 tarihinde sabah saatlerinde İstanbul Boğazı açıklarında mayın benzeri bir cismin sivil ticari bir gemi tarafından tespit edilmesi üzerine olay mevkine Sualtı Savunma Timleri (SAS) süratle intikal ettirilmiştir. Bahse konu mayın benzeri cisim SAS Timleri tarafından emniyete alınmış ve etkisiz hâle getirmek maksatlı müdahaleye başlanmıştır” ifadelerine yer verildi.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1507653441644027907?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1507653441644027907%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.gazeteduvar.com.tr%2Fistanbul-bogazinda-mayin-alarmi-gecise-kapatildi-haber-1558111

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü de, İstanbul Boğazı’nın güvenlik nedeniyle çift yönlü olarak trafiğe kapatıldığını duyurmuştu.

Akar: “Mayın SAS timimiz tarafından etkisiz hale getirildi”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İstanbul Boğazı’nda bulunan mayınla ilgili olarak, “İnceleme sonucunda eski tip olduğu belirlenen mayın SAS timimiz tarafından etkisiz hale getirildi” dedi.

Akar, “Konuyla ilgili hem Rus hem Ukrayna makamlarıyla görüştük. Koordinasyonumuz devam ediyor. Deniz Kuvvetlerimizin yüzer ve uçar unsurları müteyakkız bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

Boğazın iki yönlü ulaşıma da açıldığı açıklandı.

- Advertisment -