Ana SayfaHaberler“İstanbul depreminden yıkılmadan çıkmak için yeni bir merkezi hükümet inşa etmeliyiz”

“İstanbul depreminden yıkılmadan çıkmak için yeni bir merkezi hükümet inşa etmeliyiz”

İBB’nin “İstanbul Deprem Seferberlik Planı” programında konuşan İmamoğlu: “İstanbul'a özel bir kanun çıkarılması zorunluluktur. Bu ülkede bundan böyle her imar affı teklifini geleceğimiz için bir ihanet olarak görmeliyiz. İstanbul depreminden yıkılmadan çıkmak için yeni bir güçlü merkezi hükümet inşa etmek zorundayız. Bunun için gerçekten siyaseti dinç ve taze hale getirmeliyiz.”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul Deprem Seferberlik Planı’nı açıkladı.

Toplantıda konuşma yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Kahramanmaraş depremi, bütün yöneticileri bir yol ayrımına getirdi. Ya hep birlikte hareket edeceğiz ya da iş birliğine yanaşmayanlar koltuklarını bırakıp evine dönecek. Boş söze de kimsenin tahammülü kalmadı. Zaman somut çözüm zamanı.

“Gelin Marmara ve İstanbul Deprem Konseyi’ni kuralım. Yıllardır hükümete yaptığımız çağrıyı bir kez daha yapıyorum.

“Afet hazırlık dahil bütçemizi revize etmeliyiz. Ne kadar arttırabiliyorsak deprem için bütçelerimizi ayırmalıyız. Özellikle merkezi idari, özellikle hükümeti büyük bir seferberliğe davet ediyorum.

“Birçok alanda mevzuat çalışmasını öneriyoruz. Özellikle bir buçuk yıldır İstanbul imar yönetmeliğinin yenilenmesi üzerine yoğun bir çaba içerisindeyiz. İstanbul imar yönetmeliğinin revizyon çalışmasını bu ay itibarıyla meclisimize sunacağız.

“Güçlendirme çalışmalarımıza bu ay itibarıyla başlayacağız. ‘İstanbul Güçleniyor’ sistemi kuruyoruz. Bu sistem ile maliyetine güçlendirme yapacağız. Bu şehri oradan oraya taşıyacağız ile sorunu çözemezsiniz. Mart ayı itibarıyla başvurular başlayacak.

“Kahramanmaraş depremi sonrası bize başvuranların sayısı 110 bini geçti.

“Bir aylık bedelli askerlik yapan askerlerimize bile afet gönüllüsü eğitimi verilse her şey farklı olur.

“İmar aflarını hayatımızdan sonsuza kadar çıkarmalıyız”

“İstanbul’a özel bir kanun çıkarılması zorunluluktur. İmar aflarını hayatımızdan sonsuza kadar çıkarmalıyız. Bu ülkede bundan böyle her imar affı teklifini geleceğimiz için bir ihanet olarak görmeliyiz.

“Yapı denetimi ve müteahhitlik sistemini baştan aşağı yenilenmesi şarttır. Denetim işi pazarlık malzemesi olmaktan acilen çıkarılmalıdır.

“Yerel yönetimler güçlendirilmiş bir devlet anlayışın hayata geçirmeliyiz”

“O bölgeye giden herkesin gözü nemli, başı eğik. Birbirimize bağırarak bu sorunu çözemeyiz. Önemli bir dönemin başlangıcındayız. Kurumların inisiyatif sahibi olduğu, vatandaşına şeffaflıkla hesap verebilen, yerel yönetimler güçlendirilmiş bir devlet anlayışına memleketimizde acilen hayata geçirmeliyiz.

“Marmara depremi sadece İstanbul’u değil, Türkiye’nin geleceğini, ekonomisini, dünyadaki yerini de tehdit ediyor. Unutmamalıyız ki yaklaşan tehlike milli güvenliğimizi tehdit etmektedir.

“İstanbul depreminden yıkılmadan çıkmak için yeni bir güçlü merkezi hükümet inşa etmek zorundayız”

“İstanbul depremi milletimize, devletimize diz çöktürebilir. Bir düşman arıyorsak bunun deprem olduğunu unutmadan yola çıkmalıyız.

“İstanbul depreminden yıkılmadan çıkmak için yeni bir güçlü bir merkezi hükümet inşa etmek zorundayız. Bunun için gerçekten siyaseti dinç ve taze hale getirmeliyiz.

“Eski siyaset tarzını değerlendirmeli, revize etmeli, terk etmemiz gereken tarafları varsa terk etmeliyiz. Seçim vaadi gibi konuşmaktan uzak bir alan vadetmeliyiz. Bu alan milli seferberlik alanıdır.

“Durmayacağız. İstanbul durursa Türkiye durur. Bizim için bu bir başlangıç. Bugün itibarıyla tüm arkadaşlarımla sahaya çıkıyorum.”

- Advertisment -