Ana SayfaHaberlerİstanbul Gayrettepe'de 16 katlı binada bulunan ve tadilatta olduğu öğrenilen gece kulübünde...

İstanbul Gayrettepe’de 16 katlı binada bulunan ve tadilatta olduğu öğrenilen gece kulübünde yangın: 29 kişi öldü

İstanbul Gayrettepe'de 16 katlı binada bulunan ve tadilatta olduğu öğrenilen gece kulübünde yangın çıktı. Yangında, 29 kişi hayatını kaybetti. Yangınla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Beşiktaş Gayrettepe’de 16 katlı binanın gece kulübü olarak kullanılan giriş katında yangın çıktı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Yangında 29 kişi hayatını kaybederken 8 kişi de yaralandı.

Yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere götürüldü.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da, yangınla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Facianın yaşandığı ve işletme ruhsatı ilk olarak 1987’de alınan Discorium adıyla hizmet veren mekan, son yıllarda Masquared ismiyle işletiliyordu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada “İstanbul’un Beşiktaş İlçesi Gayrettepe Mahallesindeki bir işletmede çıkan yangında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Çıkan yangınla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 3 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Olay yeri incelemesi ve delil toplama çalışmaları devam etmekte, iş güvenliği ve yangın konusunda uzman 3 kişilik bilirkişi ekibi de yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışmalarını sürdürmektedir. Olayla ilgili işyeri yetkilisi 3 kişi ile birlikte mesul müdür ve tadilattan sorumlu 1 kişi olmak üzere toplam 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiştir. Soruşturma tüm yönleriyle ve titizlikle sürdürülmektedir.” ifadeleri yer aldı.

Mahalle sakini olay hakkında konuştu:

“Evimin yanındaki kafede otururken 12:46’da başladı Gayrettepe’deki yangın. Fırladık ama yapılacak bir şey yoktu. Faciaya dönüşeceği belliydi. Gözümün önünde çığlıklar içerisinde öldü insanlar. Mafyatik Masquerade gece kulübü işletmecisi Şazi Şekergümüş kaçmadan önce alınır umarım.”

İstanbul Valisi Davut Gül’den açıklama:

 “Tadilat dolayısıyla çalışanlar hayatını kaybetti ve yaralandı. Olay yerinde gerek itfaiye gerek polisimiz gerekse sağlık görevlilerimiz ilk andan itibaren müdahale ettiler ve çalışmalarına başladılar. Yaralı olanların tedavileri hastanelerimizde devam ediyor.

Hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı dileyen Gül, bina için 1987’de aldığı bir ruhsat bulunduğunu, 2018 yılında da bunun yenilendiğini bildirdi.Gül, binada patlamaya ihtimaline ilişkin soruya, “Bize ulaşan böyle bir bilgi yok.”

Mekân Sahibi Şehzade Şazi Şekergümüş kimdir?

Sektöre kapıcı (bodyguard) olarak başlayan Şekergümüş, “Şazi abi” ve “Büyük mafya” olarak tanınıyor.

Sortie, Sess, Biber, Anjelique, Masqurade, Albüm gibi mekanlarda kapıcılık yapmış.

2013 yılında yayınlanan bir haberde Şazi Şekergümüş, “İstanbul’un en ünlü mekanlarının güvenliğini sağlayan” kişi olarak tanıtılmış.

Aynı tarihli haberde Şekergümüş, onu mekan güveliği sektörüne sokan kişinin Emre Argani olduğunu söylüyor:

“Bugünlere gelmemde payı büyük olan Emre Ergani’dir. Bir gece kulübünün güvenliği nasıl olmalı Emre Bey bana öğretti.”

Emre Ergani, İstanbul’daki Park Şamdan & The Bar’ın işletmecisi.

Gece kulübünün son hali…

Çıkan yangında 29 kişinin hayatını kaybettiği Gayrettepe’deki gece kulübünün son hali yayımlandı:

- Advertisment -