Ana SayfaHaberlerİstanbul Sözleşmesi’nden çıkıldığı gün kadınlar sokaklardaydı

İstanbul Sözleşmesi’nden çıkıldığı gün kadınlar sokaklardaydı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla feshedilen İstanbul Sözleşmesi'nden Türkiye’nin resmen çekildiği 1 Temmuz günü Türkiye’nin her yerinde kadınlar sokaklara indi. İstiklal Caddesi’nde binlerce kişinin katıldığı protesto yürüyüşünde barikatı aşan kadınlara polis biber gazıyla müdahale etti.

Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden  çekilme kararı, Ankara, İzmir, İstanbul gibi Türkiye’nin birçok ilinde gerçekleşen eylemler ile protesto edildi.

İzmir’de, İstanbul Sözleşmesi’nin feshini protesto etmek için toplanan kadınlar, polis engeli ile karşılaştı. Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde yürümek isteyen kadınlara izin vermeyen polis, protestoyu ara sokaklara taşımak isteyen bazı kadınlara biber gazı sıktı.

Ankara’da kadın örgütlerinin çağrısı ile Sakarya Caddesi’nde yapılan eylemde, “İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz. Hayatı durduruyoruz” pankartı ve öldürülen kadınların fotoğrafları taşındı.

Sakarya’da, sözleşmeden çıkılmasını protesto eden Sakarya Kadın Meclisi üyeleri, Gar Meydanı önünde bir basın açık

Sözleşmeden çıkılmasını protesto eden kadınlar İstanbul’da İstiklal Caddesi’nde bir araya geldi. Eylemciler, polisler tarafından kurulan barikatları aşınca polis ekipleri kadınlara biber gazı ile müdahale etti.

İstiklal Caddesi’nde yapılan açıklamanın ardından eylemciler Karaköy’e doğru yürüdü. Karaköy’e inen kadınlara polis bir kez daha biber gazı ile müdahale etti.

Gösteri sırasında kadınlar bir polis kalkanına el koydu

İstanbul’daki eylem Karaköy’de sona erdi.

- Advertisment -