Ana SayfaHaberlerİstanbul Sözleşmesi’ni destekleyen dört İranlı kadın Denizli’de gözaltına alındı

İstanbul Sözleşmesi’ni destekleyen dört İranlı kadın Denizli’de gözaltına alındı

İranlı 4 mülteci kadın “İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz” eylemine katıldıkları gerekçesiyle “Kamu düzenini bozmak” gerekçesiyle dün (5 Nisan) Denizli’de gözaltına alındı.

20 Mart’ta Çınar Meydanı’nda İstanbul Sözleşmesi’nin feshini protesto etmek için yapılan basın açıklamasına katılan Esmaeil Fattahi, Leili Faraji, Zeinab Sahafi ve eyleme katılmayan Mohammad Pourakbari Kermani adındaki mülteciler gözaltına alındı. Gözaltına alınan mültecilere emniyette eyleme katılıp katılmadıkları sorulurken, eylemin yasal olmadığı iddia edildi.

Mülteciler Pamukkale ilçesindeki Denizli Emniyeti Yabancılar Şube Müdürlüğü’nde tutuluyor, sorguları devam ediyor.

Gözaltı haberi üzerine kadınlar sosyal medyadan İranlı arkadaşlarına destek verdi. Bugün bazı kadınlar gözaltına alınan aktivistleri desteklemek için Candoğan Parkı’nda bir araya gelecek.

20 Mart’taki eylemde İranlı mülteciler adına söz alan Esmaeil Fattahi “İran’daki İslam rejimine karşı mücadele veren kadınlar, bugün Denizli’de İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılmasına karşı da mücadelelerini devam ettiriyor. Kadın mücadelesi enternasyonel bir mücadeledir ve coğrafi sınırlara bağlı değildir” demişti.

Kaynak: Denizli/Evrensel

Video: @HergelePostasi https://twitter.com/HergelePostasi/status/1379151115292393473

- Advertisment -