Ana SayfaHaberlerİstanbul Üniversitesi’nde düzenlenmesi planlanan Onur Pikniği İslamcı ve ülkücü gruplar tarafından engellendi

İstanbul Üniversitesi’nde düzenlenmesi planlanan Onur Pikniği İslamcı ve ülkücü gruplar tarafından engellendi

İstanbul Üniversitesi Eşitlik Topluluğu tarafından organize edilen ve Onur Haftası kapsamında İletişim Fakültesi önünde yapılması planlanan ‘Onur Pikniği’ etkinliğinin gerçekleştirilmesi İslamcı – ülkücü gruplar tarafından engellendi. Üniversite önünde tekbirler getiren grup, “Beyazıt bizimdir, bizim kalacak” ve “Ülkemizde sapıklık istemiyoruz” sloganları attı.

İstanbul Üniversitesi Eşitlik Topluluğu, bugün (17 Haziran) saat 16.00’da İletişim Fakültesi önünde Onur Haftası sebebiyle bir Onur Pikniği gerçekleştirileceğini duyurmuştu. 

Etkinliğin duyurulmasının ardından ‘Anadolu Neferleri’ isimli bir grup sosyal medyadan bir duyuru yaparak etkinliğin gerçekleştirilmesine izin vermeyeceklerini açıklamıştı. 

https://twitter.com/anadoluneferler/status/1537527806590169088

İstanbul Üniversitesi Ülkücüleri de bir paylaşım yaparak ‘Bizim olan Beyazıt’ta sözde şenlik, özde terör örgütü propagandasına dönüşen şovlarına en ufak bir müsamaha göstermeyeceğimizi kamuoyuna bildiriyoruz’ demişti.

Bugün (17 Haziran), Onur Pikniği’nin gerçekleşeceği duyurulan İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi önü çok sayıda İslamcı ve ülkücü tarafından kapatıldı.

Tekbirler getiren grup, ‘Ülkemizde sapıklık istemiyoruz’ ve ‘Beyazıt bizimdir bizim kalacak’ sloganları attı.

Gelişmelerin ardından İstanbul Üniversitesi Eşitlik Topluluğu tarafından bir açıklama yapıldı ve etkinliğin iptal edildiği duyuruldu.

- Advertisment -