SerbestiyetSerbestiyet
Anasayfa / Haberler / İstanbul’a hafta sonu sürprizi: Yağmur geliyor

İstanbul’a hafta sonu sürprizi: Yağmur geliyor

İstanbul'da bunaltan sıcaklıklara bir gün ara veriliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan son verilere göre pazar günü İstanbul'da gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak.

İstanbul, ağustosun ilk günlerinde etkisini artıran eyyam-ı bahur sıcaklarıyla bunaltıcı bir hava dalgasının etkisi altına girdi.

Yaz mevsiminin en sıcak günlerini geçiren megakentte vatandaşlar, nem ve sıcaklıktan geceleri uyuyamaz hale geldi.

Ancak Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), İstanbullular için müjdeyi verdi.

Bugün hava nasıl olacak?

MGM tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, bugün Akdeniz’in Toroslar mevkisi, Doğu Karadeniz kıyıları ile Kırklareli, Çorum ve Amasya çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

Yurdun diğer yerlerinde ise az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak.

Hava sıcaklığının güney kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar bugün etkisini bir kademe daha artıracak.

Genellikle kuzeyli, güney ve doğu kesimlerde güneyli yönlerden esmesi beklenen rüzgarın hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Rüzgarın, Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

MGM’nin son tahminlerine göre, yarın İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi’nin kuzeyi ve Karadeniz sahili boyunca sağanak yağmur etkili olacak.

Sağanak yalnızca pazar günü etkisini sürdürecek.

Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?

Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.

Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.

Bu Sayfayı Paylaşın