Ana SayfaHaberler‘İstanbul’da Müslüman Kardeşler destekçisi gazeteciler gözaltına alındı’ iddiası - Hossam Al-Ghamry: “Gözaltına...

‘İstanbul’da Müslüman Kardeşler destekçisi gazeteciler gözaltına alındı’ iddiası – Hossam Al-Ghamry: “Gözaltına alındığım doğru, sınır dışı edilebilirim”

Türkiye’nin, Mısır ile ilişkileri normalleştirmek için Müslüman Kardeşler destekçisi 34 gazeteciyi gözaltına aldığı iddia edilmişti. Bu gazetecilerden biri olan ve İstanbul’dan Arapça yayın yapan Sisi muhalifi El-Şark kanalının eski yazı işleri müdürü Hossam Al-Ghamry’nin Twitter hesabından yapılan paylaşım ile gözaltı uygulaması doğrulandı. Gözaltıların, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri’nin Kahire ile Ankara arasındaki normalleşme sürecinin askıya alındığını açıklamasının ardından gelmesi dikkat çekti.

Dün (30 Ekim) Al Arabiya’ya konuşan Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri Kahire ile Ankara arasındaki normalleşme sürecinin askıya alındığını açıklamış ve “Görüşmeler askıya alındı çünkü Türkiye’nin Libya’daki politikalarında bir değişiklik olmadı” demişti.

Mısır’dan gelen bu açıklamanın ardından Türkiye’de Müslüman Kardeşler destekçisi 34 gazetecinin, Mısır’ın Şarm El-Şeyh kentindeki 2022 Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Konferansı’nı (COP27) protesto etmek için hazırlık yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındığı iddia edilmişti.

Türkiye’de İstanbul’dan Arapça yayın yapan ve Müslüman Kardeşler’i destekleyen Mısırlı muhalif bir medya organı olan El-Şark’ta çıkan iddiayı, kanalın eski yazı işleri müdürü Hossam Al-Ghamry Twitter hesabından doğruladı.

Ancak Müslüman Kardeşler’e bağlı başka bazı haber siteleri, Al-Ghamry’nin ikamet şartlarını ihlal ettiği için gözaltına alındığını iddia etti ve sınır dışı edilme ihtimalini reddetti.

- Advertisment -