Ana SayfaHaberlerİstanbul’da sıradan bir gün: İki motosikletli kafeye ateş açtı, İsveçlilerle çatıştı, Azerbaybanlı...

İstanbul’da sıradan bir gün: İki motosikletli kafeye ateş açtı, İsveçlilerle çatıştı, Azerbaybanlı yaralandı

Sarıyer’deki lüks bir siteye silahlı saldırı düzenleyen motosikletli iki kişiye karşılık veren 6 İsveçli gözaltına alındı. Çatışma sırasında olayla ilgisi olmayan bir Azerbaycanlı yaralandı. Şüphelilerin evlerinde ve araçlarında yapılan aramada 2 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda mermi, havalı tüfek ile bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi. Gözaltına alınan İsveçli şüphelilerden beşi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sarıyer, Maslak’ta 6 Eylül’de meydana gelen olayda, lüks bir sitenin içinde bulunan kafeye motosikletle gelen iki kişi, içerde bulunanlara silahlı saldırı düzenlendi. Başlarında kask bulunan ve plakası kapatılmış bir motosikletle olay yerine gelen saldırganlara, kafede bulunanların silahla karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Kafede tesadüfen müşteri olarak bulunan Azerbaycan uyruklu E.A. sol kolundan ve bacağından yaralandı. Kısa süren silahlı çatışmanın ardından motosikletli şüpheliler olay yerinden uzaklaştı.

https://www.dailymotion.com/video/x8o38hx 

Kafede saldırıya uğrayan grup da lüks bir minibüsle olay yerinden kaçtı. Hastaneye kaldırılan E.A. tedavi altına alınırken olayla ilgili harekete geçen polis kaçan şüphelilerin peşine düştü. İş yerinde yapılan incelemede camlara 7 adet mermi isabet ettiği belirlendi. Çevrede 9 adet 9 mm çapında boş kovan bulundu. Bulunan deliller incelenmek üzere polis kriminal laboratuvarına gönderildi.

Gasp Büro Amirliği tarafından olayla ilgili başlatılan çalışmada kafede bulunan ve silahla karşılık veren grubun olay yerinden kaçtığı minibüsün plakası tespit edildi. İsveç uyruklu İ.A. adına kayıtlı minibüs, Ayazağa Mahallesi, Hadım Koruyolu caddesinde  durduruldu. Araç içinde bulunan minibüsün şoförü K.K., İsveç uyruklu şüpheliler Richard İcho M., Mevludın M., Salah K.M.A.Z., Elvır M., Harrıs L.O. gözaltına alındı. Başakşehir ve Sarıyer’de tespit edilen adreslere yapılan baskında İsveç uyruklu Setalla M.A.S.’in de yakalanmasıyla gözaltı sayısı 7’ye yükseldi.

Şüphelilerin kaçtıkları otomobil ve evlerinde yapılan aramada ruhsatsız olan 3 adet tabanca ile çok sayıda mermi ile uyuşturucu madde ele geçirildi. Asayiş Şube Müdürlüğü, Gasp Büro Amirliğinde sorguları yapılan şüphelilerin saldırıyı kimin yaptığını bilmedikleri, kendilerini korumak için ateş ettiklerini söyledikleri öğrenildi. Şüpheliler işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden İsveç uyruklu Richard Icho M., Mevludın M., Salah S.M.A.Z., Elvır M. Harrıs L.O. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Stella M.A.S. ise sınır dışı edilmek üzere göç idaresine teslim edildi. Şüphelilerin içinde bulunduğu minibüsü kullanan K.K. ise savcılık ifadesinden sonra serbest bırakıldı.

Motosikletli saldırganların yakalanması ve saldırıyı neden gerçekleştirdiklerinin ortaya çıkarılması için çalışmalar devam ediyor.

- Advertisment -