Ana SayfaHaberlerİstanbul’da yabancı uyruklu 3 kişi saldırıya uğradı: Kıyafetimize bakıp bize küfür ettiler,...

İstanbul’da yabancı uyruklu 3 kişi saldırıya uğradı: Kıyafetimize bakıp bize küfür ettiler, yanımıza gelip bize vurmaya başladılar

İstanbul'da ikisi Ürdün ve biri Avustralya vatandaşı 3 genç, 5 kişinin saldırısına uğradı. Taksi bekleyen gençlere önce bir arabanın içinden sözlü tacizde bulunan saldırganlar daha sonra da yanlarına gelerek gençleri darp etti. 3 genç polise giderek şikayetçi oldu.

Independent Türkçe’de yer alan habere göre olay Başakşehir’deki Karşıyaka Caddesi’nde meydana geldi. Ramazan Bayramı’nın birinci günü yaşanan olayda saldırıya uğrayanlardan birinin 18 yaşının altında bir çocuk olduğu öğrenildi.

Saldırıya uğrayanlardan Türkiye’de öğrenci olan Ahmedi saldırı anını şu sözlerle anlattı:

“Taksi bekliyorduk, yolun karşısında gri renkli 34 PM 9713 plakalı bir araç durdu. Araç içinde bulunanlar camdan bana bir şeyler söyledi. Türkçe bilmediğimden anlayamadım. Araç ileriden U dönüşü yaptı ve bizim yanımıza geldi. Araçtan inen şahıslar bana vurmaya başladılar. Beni kurtarmaya gelen kardeşime de vurdular. Bu kişilerden biri araç içinden aldığı şişeyi yere vurarak kırdı ve bizim üzerimize geldi. Ben o esnada bayıldım.”

Saldırıya uğrayanlardan Ürdün vatandaşı 16 yaşındaki Enes Naddaf da arkadaşlarıyla birlikte 16:15 sıralarında camiden çıktıklarını ve AVM’ye gitmek üzere taksi beklediklerini belirterek şunları söyledi:

“Şahıslar araçlarının içinden bize bakarak ‘Arabistan, ananı s..yim’ gibi şeyler söyleyerek bağırıyorlardı. Arkadaşım olan Ahmed Ahmedi’nin üzerinde beyaz Arap giysisi vardı. Sonra yanımıza gelerek bize vurmaya başladılar.”

Saldırganlardan kaçarak çevrede bulunan bir dükkana sığındığını söyleyen Naddaf, saldırganların peşinden gelerek dükkana girmeye çalıştığını ancak işletme sahibinin saldırganlara izin vermediğini belirtti.

- Advertisment -