Ana SayfaHaberlerİstanbul’un yeni polemiği: Kadınlar mı, ev kadınları mı?

İstanbul’un yeni polemiği: Kadınlar mı, ev kadınları mı?

Ekrem İmamoğlu, katıldığı yayında "Kadınlar daha çok AK Parti'ye oy veriyor” tespiti için “Ev kadınları daha çok oy veriyor AK Parti’ye, yoksa kadınlar statüsünde demeyelim” dedi; Murat Kurum cevap verdi: “Ev kadınlarını diğer kadınlar kadar saygın görmüyor, ayrıştırıyor, küçümsüyor. Ev kadınlarımız onu süresiz tatile gönderecek.”

İBB Başkanı ve CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu, bu sabah Halk TV ‘de İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programına konuk oldu.

Küçükkaya’nın “Kadınlar çok AK Parti’ye oy veriyor diye bir analiz yapılmış” sözlerine yanıt veren İmamoğlu şunları söyledi:

“Aslında onu şöyle yorumluyor araştırmacılar: Ev kadınları daha çok oy veriyor AK Parti’ye, yoksa kadınlar statüsünde demeyelim sınıflandırmasında. Ev kadınlarında daha çok, hatta ciddi bir fark gibi gözüküyor.”

İmamoğlu’nun bu sözleri sosyal medyada tartışma konusu oldu.

AK Parti İBB adayı Murat Kurum da bugün Beykoz’da kadınlarla bir araya geldiği toplantısında İmamoğlu’nu şu sözlerle eleştirdi:

“Toplumumuzun gelişmesinde iş hayatında, eğitimde, sanatta, evde her alanda ne kadar önemli bir görev aldığınızı biz biliyoruz. Cumhuriyet Halk Partili mevcut aday maalesef bilmiyor. Ev kadınlarını diğer kadınlar kadar saygın görmüyor, ayrıştırıyor, küçümsüyor. Ben bu kibir abidesine artık söyleyecek bir şey bulamıyorum. Size havale ediyorum. Bu değer bilmez, had bilmez CHP’li adaya 31 Mart’ta ev kadınları gereken cevabı sandıkta verecek. Onları ev kadınlarımız süresiz tatile gönderecek.”

- Advertisment -