Ana SayfaHaberlerGündem‘İstediğiniz şarkıyı bilmiyorum’ dediği için öldürülen Onur Şener’in akıbeti toplumun her kesiminde...

‘İstediğiniz şarkıyı bilmiyorum’ dediği için öldürülen Onur Şener’in akıbeti toplumun her kesiminde büyük bir hassasiyet yarattı

Müzisyen Onur Şener’in dün gece (2 Ekim) bir barda ‘istek şarkısını’ bilmediği için program sonrasında yolu kesilerek öldürülmesine büyük bir tepki var. İki çocuk babası şarkıcının talihsiz sonu sosyal medyada en çok konuşulan konu oldu. Katil zanlılarının bürokrat olması tepkiyi daha da artırdı. HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, “’Ben istersem olur’ nobranlığına alışan iktidar ve bürokratları toplum barışı için güvenlik tehdidine dönüştü” diye yazdı.

Haluk Levent: “Nasıl kıydılar sana? Hem de bir istek şarkısı için!” Haluk Levent daha sonra bir tweet atarak katil zanlılarından ikisinin Çalışma Bakanlığı’nda müfettiş, birinin de TAI’de bürokrat olarak çalıştığını yazdı.

Hadise: Şarkıcı Hadise, Onur Şener’le O Ses Türkiye’de birlikte şarkı söylediğini hatırlattı, “Çok üzgünüm, ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum” dedi.  

İrfan Değirmenci: Ortaokul arkadaşımdı! Gazeteci İrfan Değirmenci, attığı tweet’te Şener’in ortaokul arkadaşı olduğunu söyledi, “Okulun en parlak öğrencisiydi. Hepimiz ona imrenirdik. Katlettikleri, çocukluğummuş gibi hissediyorum. Asla bu davanın peşini bırakmayacağım” dedi.

HDP’li Filiz Kerestecioğlu: “Tepeden tırnağa ‘ben istersem olur’ nobranlığına alışan iktidar ve bürokratları toplum barışı için güvenlik tehdidine dönüştü. Müzisyen #OnurŞener‘in ailesine sabır diliyor, acılarını paylaşıyorum.”

Esin Davutoğlu Şenol: Prof. Doktor Esin Davutoğlu Şenol, attığı tweet’te katil zanlılarının nasıl bürokrat oldukları sorusunu yöneltti.

Eren Keskin: İnsan hakları aktivisti avukat Eren Keskin de Şenol’un öldürülmesine tepki göstererek hayatların birileri yüzünden  ‘pamuk ipliğine’ bağlı olduğunu söyledi.

- Advertisment -