Ana SayfaHaberlerİstiklal Caddesi’ndeki patlama: 6 ölü, 81 yaralı: Erdoğan: "Terör kokusu var"

İstiklal Caddesi’ndeki patlama: 6 ölü, 81 yaralı: Erdoğan: “Terör kokusu var”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İstiklal Caddesi'ndeki patlamada 6 ölü, 81 yaralı olduğunu duyurdu. Erdoğan, patlamayla ilgili yaptığı açıklamada "Valinin aktardığı ilk bilgi, bir terör kokusu var. İlk tespitler bir kadının bu işte rol oynadığı noktasında" demişti. Savcılık terör şüphesiyle soruşturması başlattı. RTÜK, patlamayla ilgili yayın yasağı kararı aldı. Sosyal medya ve anlık mesaj programlarında erişim sorunları yaşanıyor.

20.30 civarında yanında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile birlikte kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, patlamada 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 81 kişinin yaralandığını açıkladı.

Oktay, şunları söyledi:

“Kadın olduğunu değerlendirdiğimiz saldırganın bombayı patlatması sonucu terör eylemi olduğunu değerlendiriyoruz. Çalışmalar tüm yoğunluğuyla devam ediyor.

Patlama nedeniyle 6 kişi yaşamını yitirdi, 2’si ağır 81 yaralımız var. Bunun arkasında kim varsa Türkiye’ye getirilecek yargıya teslim edilecektir.

Türkiye, eski Türkiye değil. Bunun hesabı mutlaka sorulacaktır.”

Oktay’ın yanında bulunan Soylu ve Bozdağ açıklama yapmadı.

Erdoğan: “Devletimizin ilgili birimleri bu kalleş saldırının faillerini ve arkasındaki failleri ortaya çıkarmak için çalışmalarını sürdürmektedir”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, patlamayla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“16.20 sularında İstiklal Caddesi’nde meydana gelen bombalı saldırıda vefat eden kardeşlerimize Allahtan rahmet yaralılar acil şifalar diliyorum. Hain saldırının hemen akabinde olay yerine hemen emniyet ve sağlık birimleri sevk edilmiş yaralılarımızın süratle çevredeki hastanelere intikali sağlanmıştır.

“Devletimizin ilgili birimleri bu kalleş saldırının faillerini ve arkasındaki failleri ortaya çıkarmak için çalışmalarını sürdürmektedir. Türkiye’yi ve Türk milletini terörle teslim alma çabaları dün olduğu gibi bugün ve yarın da hedefine ulaşamayacaktır.

Milletimiz İstiklal Caddesi’ndeki olayın önündeki ve arkasındaki olayın önündeki ve arkasındaki tüm unsurlarıyla ortaya çıkartılarak faillerinin hak ettikleri şekilde cezalandırılacağından emin olsunlar. İstanbul Valimizden intikal eden rakam 4’ü olay yeri, 2’si ise hastanelerde olmak üzere 6 vefat söz konusu.

Bunun dışında çizikti vs gibi farklı rakamlar gelebilir. Bu rakam valimizden bizzat aldığım rakamdır. Bunlar üzerinde de hastanelerde gerekli müdahaleler yapılmıştır. Yapılıyor. Kısa zamanda bu vatandaşlarımız da taburcu edilecektir.”

“Kesin olarak bu terördür dersek belki yanlış olur ama ilk gelişmeler, valimin bize aktardığı ilk bilgi burada bir terör kokusu var. Şu an itibarıyla ilk tespitler oradaki kaçışmalar vesaire falan, bir kadının bu işte rol oynadığı noktasında.”

İmamoğlu: “Resmi açıklamalar dışındaki yanıltıcı paylaşımlara itibar etmeyiniz”

Olayın ardından İstiklal Caddesi’ne giden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstiklal Caddesi’ndeki patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum. Olay yerindeki ekiplerin yönlendirmesine katiyen uyunuz ve resmî açıklamalar dışındaki yanıltıcı paylaşımlara itibar etmeyiniz” açıklaması yaptı.

Patlamayla ilgili siyasilerden şu tepkiler geldi:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: “İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.”

İYİ Parti lideri Meral Akşener: “İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun.”

DEVA Partisi lideri Ali Babacan: “İstanbul’da İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Çok üzgünüm. Can kaybının artmamasını umut ediyorum.”

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu: “Başımız sağ olsun. İstanbul İstiklal Caddesi’nde yaşanan patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz.”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: “İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlama haberlerini endişeyle takip ediyorum. Yaralanan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, herhangi kötü bir haber almamayı temenni ediyorum. Yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Çok üzgünüz.”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: “İstiklal Caddesi’ndeki patlamanın büyük üzüntüsü içindeyim. Patlama sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza ise acil şifalar diliyorum. Terörden fayda umanlar asla amacına ulaşamayacak. Her türlü terör eylemini lanetliyorum.”

TİP lideri Erkan Baş: “İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden yurttaşlarımız için çok üzgünüm. Yakınlarına baş sağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyorum.”

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: “Kim hangi amaçla ya da gerekçeyle yapmis olursa olsun, sivilleri hedef alan her saldırı hukuken, siyaseten, ahlâken ve vicdanen terördür. Asla kabul etmiyoruz. İstiklâl Caddesi’nde masum sivilleri açıkça hedef alan terör eylemini de lanetliyorum. Yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum.”

- Advertisment -