Ana SayfaHaberlerİsveç Dışişleri Bakanı: "PKK'yı Türkiye’den sonra terör örgütü olarak tanıyan ilk ülkeyiz"

İsveç Dışişleri Bakanı: “PKK’yı Türkiye’den sonra terör örgütü olarak tanıyan ilk ülkeyiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ‘terör örgütüne destek verdiği' söylemiyle NATO’ya katılımının veto edileceğini duyurduğu İsveç’in Dışişleri Bakanı Linde, ülkesinin Türkiye'den sonra PKK’yi ‘terör örgütü’ olarak tanıyan ilk ülke olduğunu ve bu duruşunun yıllardır değişmediğini söyledi. İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise Linde'nin 'dezenformasyon yaptığını' iddia etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Türk yetkililer tarafından “PKK’ya yardım etmekle” suçlanan İsveç’ten suçlamalara cevap geldi.

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “yaygın dezenformasyon nedeniyle” İsveç’in PKK’yi ‘terör örgütü olarak tanıyan ilk ülke olduğunu hatırlatmak istediğini’ ifade etti.

Kararın Olof Palme hükümeti döneminde alındığını anımsatan Linde, Avrupa Birliği’nin (AB) onu 2002’de takip ettiğini belirtti ve “Bu pozisyon değişmedi” ifadesini kullandı.

Linde’nin bu açıklamasına cevap Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan geldi. Linde’ye twitter’dan yanıt veren Altun, İsveçli bakanın yaptığı açıklamanın dezenformasyonla mücadele adına yapılan dezenformasyon olduğunu savundu.

- Advertisment -