Ana SayfaHaberlerİsveç ve Finlandiya Heyetleri Ankara'ya Geliyor

İsveç ve Finlandiya Heyetleri Ankara’ya Geliyor

Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine karşı çıkmasıyla ilgili temaslarda bulunmak üzere iki ülkeden heyetlerin Çarşamba günü Ankara’ya gideceğini açıkladı.

Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’nda konuşan Haavisto, “İsveç ve Finlandiya olarak heyetlerimizi Ankara’ya gönderiyoruz. Ziyaret yarın gerçekleşecek, yani temaslar devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Finlandiya Dışişleri Bakanı, “Türkiye’nin terörle ilgili bazı güvenlik kaygılarının olduğunu anlıyoruz. Bu konuların çözülebileceğini düşünüyoruz. Doğrudan İsveç ve Finlandiya’yla bağlantılı değil, diğer NATO ülkeleriyle de ilintili sorunlar olabilir” ifadelerini kullandı.

Ziyarete ilişkin Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da “İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik başvurularına ilişkin istişareler, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal başkanlığındaki heyetimiz ile İsveç Başbakanlık Ofisi Devlet Sekreteri Oscar Stenström ve Finlandiya Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Jukka Salovaara’nın başkanlığındaki İsveç ve Finlandiya heyetleri arasında 25 Mayıs 2022 Çarşamba günü Ankara’da gerçekleştirilecektir” denildi.

Cumartesi günü de Cumhurbaşkanı Erdoğan Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö’yle konuya ilişkin bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiş, görüşmenin ardından Niinistö, Erdoğan’la konuyu doğruda ve açık bir biçimde görüştüklerini açıklamıştı.

Finlandiya Cumhurbaşkanı, Twitter hesabından da görüşmeyle ilgili olarak “NATO müttefikleri Finlandiya ve Türkiye’nin birbirlerinin güvenlikleri konusundaki bağlılıklarını ilettim ve ilişkilerimizin daha da güçleneceğini ifade ettim” paylaşımında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca İsveç Başbakanı ve NATO Genel Sekreteri’yle yaptığı görüşmelerde de iki ülkenin terör örgütlerine karşı somut adım atmasını beklediğini söylediğini açıkladı.

- Advertisment -