Ana SayfaHaberlerİsveç ve Finlandiya’nın NATO katılım anlaşmasını meclislerinde onaylamayan 3 ülke kaldı: Türkiye,...

İsveç ve Finlandiya’nın NATO katılım anlaşmasını meclislerinde onaylamayan 3 ülke kaldı: Türkiye, Slovakya ve Macaristan

Bugün İspanya Senatosu, İsveç ve Finlandiya’nın NATO katılım anlaşmasını onayladı. Böylece İsveç ve Finlandiya’nın NATO katılım anlaşmasını onaylamayan 3 NATO üyesi ülke kaldı: Türkiye, Slovakya ve Macaristan. Slovakya’nın 27 Eylül’de mecliste katılım anlaşmasını onaylaması bekleniyor. Türkiye ve Macaristan yasama organlarında henüz belirlenen bir oylama tarihi yok.

Bugün İspanya Senatosu, İsveç ve Finlandiya’nın NATO katılım anlaşmasını onayladı. İspanya bu kararıyla, iki ülkenin NATO üyesi olmasına katılım anlaşmasını yasama organında onaylayarak destek veren 27. NATO üyesi ülke oldu. Türkiye, Macaristan ve Slovakya ise katılım anlaşmasını henüz yasama organında yapılan oylama sonucu onaylamadı. Bu 3 ülkenin yasama meclisleri katılım anlaşmasını onaylamadan İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyesi olması mümkün değil.

Slovakya meclisi 27 Eylül’de katılım anlaşmasını gündemine alıp onaylamayı planlarken, Macaristan ve Türkiye’nin anlaşmayı ne zaman meclis gündemine alacağına dair bir açıklama yok.

- Advertisment -