Ana SayfaHaberlerDünyaİsveç’in yeni kabinesinde iki İran göçmeni kadın bakan oldu

İsveç’in yeni kabinesinde iki İran göçmeni kadın bakan oldu

İsveç’te Liberaller, Hıristiyan Demokratlar ve Ilımlıların aşırı sağcı İsveç Demokratları’nın dışarıdan desteğini alarak kurduğu azınlık hükümeti belli oldu. İsveç’in yeni başbakanı Ilımlılar lideri Ulf Kristersson, kabinenin yarısını kadınlardan seçti, iki İranlı kadını bakan olarak atadı. 26 yaşındaki Liberal Parti mensubu Romina Pourmokhtari İsveç tarihinin en genç bakanı oldu, İklim Bakanı olarak göreve başladı. İran doğumlu Ilımlılar Partisi mensubu Parisa Lijestrand ise Kültür Bakanı olarak atandı.

İsveç Başbakanı ve Ilımlılar Partisi lideri Ulf Kristersson liderliğinde sağ koalisyonun kabinesi açıklandı. 26 yaşındaki Liberal Parti mensubu Romina Pourmokhtari İsveç tarihinin en genç bakanı oldu, İklim Bakanı olarak göreve başladı. İran doğumlu Ilımlılar Partisi mensubu Parisa Lijestrand ise Kültür Bakanı olarak atandı. 24 bakanın yarısı kadınlardan oluşurken kabinede iki İran kökenli kadın göçmenin yer alması dikkat çekti.

İsveç’te Hıristiyan Demokratlar, Ilımlılar ve Liberallerin aşırı sağcı İsveç Demokratlarının desteğiyle kurduğu azınlık hükümeti ülkeye yönelik göçü azaltmayı amaçlıyor. Koalisyon göreve gelir gelmez geçmişten bugüne uygulanan feminist dış politikanın iptal edildiğini açıklamıştı.

- Advertisment -