Ana SayfaHaberlerİsveç'te Kuran yakan Salwan Momika, Irak’ta Haşdi Şabi militanlığı yapmış

İsveç’te Kuran yakan Salwan Momika, Irak’ta Haşdi Şabi militanlığı yapmış

Stockholm’de cami önünde Kuran yakan Salwan Momika’nın 5 yıl önce İsveç’e göç ettiği Irak’taki hayatıyla ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Salwan Momika Irak’ta İran destekli, silahlı Haşdi Şabi güçleri içinde militanlık yapmış, 2014 yılında Süryani Şahinleri Güçleri adlı silahlı bir milis birliği kurmuş.

Momika, İran yanlısı Şii ağırlıklı milis güçleri olan Haşdi Şabi içerisinde 2014 yılında ‘Süryani Şahinleri Güçleri’ni kurmuş ve İran Devrim Muhafızları destekli gruplarla yakın işbirliği içinde olan İran yanlısı Hıristiyan milis grubu “Babil Tugayları” ile birlikte çalışmış.

Kısa bir süre Erbil’de de yaşadığı anlaşılan Momika’nı, Erbil’in Kürtlerin ‘işgali’ altında olduğuna ve bir gün ‘kurtarılacağına’ inandığını söylediği eski yazışmaları da bulundu.

İşte, resmi olarak Haşdi Şabi’nin bir parçası olan Salwan liderliğindeki milislerden bazı paylaşımlar. İlginçtir ki Salwan’ın son paylaşımları, İran yanlısı milisler de dahil olmak üzere tüm Iraklı grupları eleştiren daha aykırı bir duruş sergiliyor.

Resim

Resim

- Advertisment -