Ana SayfaHaberlerİtalya Başbakanı, BM'yi göçmen kaçakçılığına karşı bir kampanya başlatmaya çağırdı

İtalya Başbakanı, BM’yi göçmen kaçakçılığına karşı bir kampanya başlatmaya çağırdı

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, İtalya’nın Lampedusa adasına gelen kaçak göçmenlerin sayısının gitgide artmasının ardından Birleşmiş Milletler’e (BM) göçmen kaçakçılarına karşı “acımasız küresel bir savaş” başlatma çağrısında bulundu.

Meloni, BM Genel Kuruluna hitaben yaptığı konuşmada, İtalya’nın “içinde bulunduğumuz binyılın köle tüccarları” olarak adlandırdığı kişilere karşı gösterilen çabalara öncülük etmek istediğinin altını çizdi.

“Kuruluş belgesinde insanın onuruna ve değerine olan inancın altını çizen bir oluşum, bu trajediye göz yumabilir mi?” ifadesiyle Birleşmiş Milletler Antlaşması’nda insan onuruna yapılan vurguya dikkat çeken Meloni, BM’nin konuya yönelik her türlü ikiyüzlü yaklaşımı reddetmesi ve insan kaçakçılarına karşı kararlı adımlar atması çağrısında bulundu.

Aşırı sağcı İtalya’nın Kardeşleri (FdI) partisine liderlik eden Meloni, başbakanlık koltuğuna göçle ilgili sorunları çözme vaadiyle oturmuştu. BM’nin Uluslararası Göç Örgütü’nün verilerine göre Lampedusa adasına geçtiğimiz günlerde yalnızca üç gün içinde 199 tekneyle yaklaşık 8.500 göçmen kaçak giriş yaptı.

Bu göçmenlerin çoğu, Avrupa’ya geçmek için şu sıralar Cumhurbaşkanı Kays Said’in “koyu tenli” bireylere yönelik ayrımcı açıklamalarıyla çalkalanan Tunus’a gelen Sahra Altı Afrika ülkelerinden geliyor.

- Advertisment -