Ana SayfaHaberlerDünyaİtalya eski başbakanı Silvio Berlusconi: “Putin, Zelensky hükümetini devirip düzgün insanları göreve...

İtalya eski başbakanı Silvio Berlusconi: “Putin, Zelensky hükümetini devirip düzgün insanları göreve getirmek istiyordu”

İtalya’nın eski başbakanı ve Forza Italia partisinin genel başkanı Silvio Berlusconi, dün çıktığı söyleşi programındaki sözleri nedeniyle tepki çekti: “Ordular bir haftada Kyiv’e girmek, Zelensky hükümetini devirip düzgün insanları göreve getirmek, bir hafta sonra da Rusya’ya dönmek istiyordu…” Berlusconi, gelen tepkiler üzerine yorumlarının çarpıtıldığını söyledi. Berlusconi’nin yorumları olası bir sağ koalisyonun Rusya politikasına yönelik şüpheleri yükseltti. Çünkü üçlü ittifakın en büyük partisinin lideri sert bir Rusya karşıtı ve Ukrayna destekçisi.

İtalya’nın eski başbakanı ve Forza Italia partisinin genel başkanı Silvio Berlusconi, dün çıktığı söyleşi programında Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı hakkındaki sözleri nedeniyle tepki çekti. Berlusconi, şöyle konuştu:

“Putin özel askeri operasyonu Moskova’ya gidip Zelensky’nin 16 bin insanı öldürdüğünü söyleyen Donbaslı ayrılıkçılar yüzünden düzenledi. Ordular bir haftada Kiev’e girmek, Zelensky hükümetini devirip düzgün insanları göreve getirmek, bir hafta sonra da Rusya’ya dönmek istiyordu. Fakat inanılmaz ve tahmin edilemez bir direnişle karşılaştılar. Batı da silahlarla bu direnişi destekledi. Rusların işgalin kapsamını neden genişlettiğini asla anlamadım. Kyiv civarında durmaları gerektiğini düşünüyordum.”

Berlusconi gelen tepkiler üzerine yorumlarının çarpıtıldığını söyledi.

25 Eylül’de erken seçimlerin yapılacağı İtalya’da, eski İtalya başbakanı Silvio Berlusconi’nin Forza Italia, radikal sağcı Matteo Salvini’nin League ve Giorgia Meloni’nin Brothers of Italy partileri arasında bir seçim ittifakı var. İttifaka katılan sağ partiler, anketlere göre toplam %40 civarında bir oy oranına sahip. Anlaşmaya göre üç parti birlikte hareket edecek ve iktidar için gerekli çoğunluk sağlanırsa en çok oyu alan sağ partinin lideri başbakan olacak. Şu anda en yüksek oy oranına sahip sağ parti Giorgia Meloni’nin Brothers of Italy partisi. Giorgia Meloni, Berlusconi’nin aksine Rusya politikası konusunda sert duruşa sahip sıkı bir Ukrayna destekçisi.

- Advertisment -