Ana SayfaHaberlerİtalya, Putin’e ait olduğu iddia edilen dünyanın en büyük yatlarından Şehrazat’a el...

İtalya, Putin’e ait olduğu iddia edilen dünyanın en büyük yatlarından Şehrazat’a el koydu

İtalya Ekonomi ve Maliye Bakanlığı, dünyanın en büyük 13.yatı Şehrazat’ın, Rusya hükümetindeki üst düzey isimler ile yaptırım kararı alınan kişilerle “önemli ekonomik ve ticari bağları” bulunduğunun tespit edildiğini ve el konulduğunu açıkladı. Rus muhalif lider Navalny’nin taraftarları, Navalny’nin 9 yıl hapis cezası aldığı 22 Mart günü yatın Putin’e ait olduğunu gösteren belgeler yayımlamıştı.

İtalya Ekonomi ve Maliye Bakanlığı, mali polisin yürüttüğü soruşturma kapsamında; sahibinin kim olduğu kesin olarak bilinmeyen “Şehrazat” adlı yatın, Rusya hükümetindeki üst düzey isimlerle “ekonomik ve ticari bağları” olduğun tespit edildiğini ve el konulduğunu açıkladı.

Bakanlık açıklamasında; el konulma kararına gerekçe olarak, Rusya’nın Ukrayna işgali sonrası alınan Avrupa Birliği yaptırımlarına işaret edildi.

Cayman Adaları bayrağı taşıyan ve İtalya limanı Marina di Carrara’da demirli bulunan yat, bir süredir uluslararası kamuoyunun gündemindeydi.

Dünyanın en büyük 13. yatı olan “Şehrazat”ın resmi sahibinin kim olduğu bilinmese de Rusyalı muhalif lider Aleksiy Navalny’nin taraftarları Mart ayında yatın gerçek sahibinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin olduğunu açıklamış ve ulaştıkları belgeleri yayımlamıştı.

https://navalny.com/p/6620/

Navalny taraftarları, Şehrazat’ın sahibinin Putin olduğunu gösteren bulguları, Navalny’nin 22 Mart günü Moskova’da 9 yıl hapis cezası aldığı duruşmadan saatler önce yayımlamıştı.

- Advertisment -