Ana SayfaHaberlerİtalya’da Susurluk gibi tekne kazası: 2 İtalyan ajanı, bir emekli Mossad görevlisi...

İtalya’da Susurluk gibi tekne kazası: 2 İtalyan ajanı, bir emekli Mossad görevlisi ve bir Rus hayatını kaybetti

Önceki gün (28 Mayıs) İtalya’nın kuzeyindeki Maggiore Gölü’nde alabora olan 20 kişilik turistik bir teknenin batması sonucu 4 kişi hayatını kaybetti. Bu sıradan kazanın haberi, ölenlerin kimlikleri ortaya çıkınca büyük bir gizeme dönüştü. Teknede ölenlerin ikisi İtalyan istihbarat görevlisi, biri İsrailli eski bir Mossad ajanı ve diğeri de tekne kaptanının Rusya vatandaşı eşi.

28 Mayıs günü Kuzey İtalya’da bulunan Maggiore Gölü’nde 20 kişinin bindiği 15 kişilik turistik gezi teknesi alabora olmuş ve 4 kişi hayatını kaybetmişti. Teknede İtalyan ve İsrailli istihbarat görevlilerinin de bulunduğu ortaya çıktı.

Hayatını kaybedenler arasında İtalyan Enformasyon ve Dış Güvenlik Birimi ajanları 62 yaşındaki Claudio Alonzi ile 53 yaşındaki Tiziana Barnobi, 53 yaşındaki İsrailli emekli Mossad ajanı Shimoni Eren ve gezi teknesinin kaptanının eşi olup İtalya’da oturum izni bulunan 50 yaşındaki Rus vatandaşı Anna Bozhkova bulunuyor.

Busto Arsizio Cumhuriyet Savcılığı olaya ilişkin soruşturma başlatırken kazanın nasıl meydana geldiğini aydınlatmak için İtalyan jandarmasının olay yeri incelemeleri sürüyor.

Maggiore Gölü’nde 28 Mayıs akşamı yaşanan kazaya dair çıkan ilk haberlerde, bir gezinti teknesinin olumsuz hava koşulları sebebiyle alabora olduğu bildirilmişti.

- Advertisment -