Ana SayfaHaberlerİtalyan spor basını, Euro 2020'nin açılış maçı Türkiye-İtalya karşılaşmasını değerlendirdi

İtalyan spor basını, Euro 2020’nin açılış maçı Türkiye-İtalya karşılaşmasını değerlendirdi

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2020 Avrupa Şampiyonası'nın (Euro 2020) açılış maçında yarın karşılaşacağı İtalya karşısında ilk galibiyeti için sahaya çıkacak. İtalya Milli Futbol Takımı'nı yakından takip eden İtalyan gazeteciler, 'Gök Mavililerin' her ne kadar güçlü bir kadroya sahip olsa da, Türkiye'nin de bu yıl ciddi argümanlara sahip olduğu görüşünde.

Bonucci: İtalya’yı hak ettiği yere geri getirmek için savaşmalıyız

2018 Dünya Kupası’na katılamadıktan sonra büyük bir turnuvaya dönmenin heyecanını yaşayan deneyimli savunma oyuncusu Leonardo Bonucci, “Bir yıldır bu macerayı bekliyorduk, İtalya’yı hak ettiği yere geri getirmek için savaşmalıyız” diyerek takımın motivasyonunu dile getirdi.

Eski İtalyan yıldız Alessandro Del Piero ise, takımın kolektif oyunun öne çıktığını belirterek, “Bu takım gerçek bir grup, yıldız kimse yok bu yüzden kimsenin tek başına bir maçı kazanamayacağını gayet iyi biliyorlar. Ancak birlikte ilerleyerek başarılı olabilirler” dedi. .

‘İtalya’nın forvetleri önemli maçlarda kendini gösteremiyor’

İtalya’nın 2018’den bu yana hiç maç kaybetmediğinin altını çizen euronews muhabiri Luca Santocchia ‘Gök Mavililer’in güçlerini ve zafiyetlerini anlattı:

“Mancini’nin takımın başına geçtiği günden bu yana, İtalya hiçbir maçını kaybetmedi. Fakat Hollanda, Portekiz ve Polonya maçları dışında hiçbir güçlü rakibe karşı oynamadık. Takımda belki yıldız isimler yok ama her zamanki gibi savunma hattı gayet güçlü, örneğin 2021’de hiç gol yemedik.

Aslında savuna ve orta sahadaki oyuncularımız oldukça iyi ama takımın hucum hattı bizi biraz endişelendiriyor. Ciro Immobile, bu yıl Serie A’da Lazio ile çok gol attı ama milli takımda önemli maçlarda bazı sıkıntılar çekti. ‘Türkiye’nin saygın bir takım olduğunu’ söyleyen Mancini, Türkiye için ‘teknik olarak yetenekli ve fiziksel oyunculardan oluşan bir takım’ olarak bahsetti. Seria A’da oynadıkları için Türk takımından en çok Hakan Çalhanoğlu ile Merih Demiral dikkat çekiyor.”

- Advertisment -