Ana SayfaHaberlerDünyaİtlaf kararı alınan kurt, Ursula von der Leyen’in midillisini öldüren kurt olunca…

İtlaf kararı alınan kurt, Ursula von der Leyen’in midillisini öldüren kurt olunca…

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in İsviçre’deki dağ evindeki midillisi Dolly kurt saldırısında öldü. Olayın ardından kurdun öldürülmesi kararı alındı. GW950m koduyla tanımlanan kurdun başına 31 Ocak tarihine kadar geçerli bir ödül kondu. Yetkililer, GW950M'nin itlafına ilişkin başvurunun daha önce yapıldığını iddia ediyor.

Olayın 1 Eylül gecesi İsviçre’nin Burgdrof şehrindeki korunaklı bir mezrada yaşandığı belirtiliyor. Dolly’nin cansız bedeni ertesi sabah, hayattayken otladığı uzun çayırların arasında bulundu. Olay mahalli von der Leyen’in kır evinden sadece 100 metre uzaktaydı.

Von der Leyen, midillisinin ölümünün ardından yaptığı açıklamada, “bütün aile yaşananlar nedeniye yıkıldı” dedi.

Yerel yetkililerin GW950M koduyla bilinen bir Canis lupus’tan şüphelendiği aktarıldı. Kurt bir ay sonra ölüm listesine alındı. Kurtlar Avrupa’da korunan bir tür olsa da, hükümetler özel koşullar oluştuğunda onların ortadan kaldırılmasına izin veriyor.

GW950M’nin ölüm cezasını veren Hannover bölgesi sözcüsü Christina Kreutz, Aralık ayı başlarında verdiği bir demeçte, “özel bir istisna talebi sunuldu ve ilgili yasal gerekliliklere göre değerlendirildi” dedi. Von der Leyen’in karar konusunda bir etkisinin olup olmadığı gizemini koruyor.

Geçtiğimiz haftalarda Dolly’nin ölümünün GW950M’ye ilişkin kararı etkileyip etkilemediği sorulduğunda Kreutz etkilemediği konusunda ısrar etmiş, GW950M’nin itlafına ilişkin başvurunun daha önce yapıldığını söylemişti.

- Advertisment -