Ana SayfaHaberlerİyi Parti 12 Eylül’de idam edilen ülkücüyü “ilk şehidimiz” diye andı, tepkiler...

İyi Parti 12 Eylül’de idam edilen ülkücüyü “ilk şehidimiz” diye andı, tepkiler üzerine paylaşımını kaldırdı

İyi Parti, Twitter hesabından 12 Eylül darbesinden son üç farklı silahlı saldırı sonucunda 5 kişiyi öldürüp 12 kişiyi yaraladığı için idam edilen ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu’nu “işkenceyle aramızdan koparılan ilk şehidimiz” diyerek andı. Paylaşıma Pehlivanoğlu’nun karıştığı iddia edilen öldürme ve yaralama suçlarını hatırlatanlardan tepkiler geldi. Parti bir süre sonra tweetini kaldırdı. Aynı anma İyi Parti’nin Facebook hesabında ise halen duruyor. Meral Akşener 2018 ve 2020’de de kişisel sosyal medya hesaplarından Mustafa Pehlivanoğlu’nu anmıştı. Erdoğan da 2010’da Başbakan iken Pehlivanoğlu’nun idamdan önce yazdığı mektubu AK Parti grubunda okurken ağlamıştı.

İyi Parti’nin dün (7 Ekim) Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 1978 yılında üç kahveyi tarayarak beş kişinin ölümüne sebep olduğu iddiasıyla 12 Eylül darbesinin ardından idam edilen Mustafa Pehlivanoğlu’nu andı. Anmaya tepkiler geldi.

“Bu adam 3 kahvehane basıp otomotik silah(l)a 5 kişiyi öldürüp 12 kişiyi yaralayan terörist değil mi?”

“Mustafa Pehlivanoğlu katildir”

“Terörist seviciler sizi”

Tweet silindi

Gelen tepkilerin ardından tweet silindi. Ancak aynı paylaşım İyi Parti’nin Facebook hesabında halen duruyor.

İyi Parti, Twitter hesabından 12 Eylül darbesinden son üç farklı silahlı saldırı sonucunda 5 kişiyi öldürüp 12 kişiyi yaraladığı için idam edilen ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu’nu “işkenceyle aramızdan koparılan ilk şehidimiz” diyerek andı. Paylaşıma Pehlivanoğlu’nun karıştığı iddia edilen öldürme ve yaralama suçlarını hatırlatanlardan epkiler geldi. Parti bir süre sonra tweetini kaldırdı. Aynı anma İİyi Parti’nin Facebook hesabında ise halen duruyor. Meral Akşener 2018 ve 2020’de de kişisel sosyal medya hesaplarından Mustafa Pehlivanoğlu’nu anmıştı. Erdoğan da 2010’de Başbakan iken Pehlivanoğlu’nun idamdan önce yazdığı mektubu AK Parti grubunda okurken ağlamıştı.

https://www.facebook.com/iyiparti/posts/pfbid02qMKo2MmzpgEFNq7mY7aELEyp4EtBJSShQoqVVhzStBfkWfiNgiWB47wyboWfxsXwl

Akşener geçmişte de anmıştı

İyi Parti lideri Meral Akşener 2018 ve 2020 yılında da Mustafa Pehlivanoğlu’nu anan paylaşımlar yapmıştı.

Erdoğan da anmıştı

Erdoğan, 2010’da Başbakan iken AK Parti grubunda yaptığı konuşmada 12 Eylül darbesi sonrasında asılan gençlerden bahsederken Pehivanoğlu’nun hikayesini de anlatmıştı. 

Erdoğan konuşmasında önce 22 yaşında idam edilen solcu Necdet Adalı’yı anmış, Adalı’nın idamı sonrasında Şair Nevzat Çelik’in yazdığı ve Ahmet Kaya tarafından “Şafak Türküsü” olarak bestlenen şiiri okumıştı. 

MUSTAFA’NIN MEKTUBU AĞLATTI

Erdoğan, Necdet Adalı’ya karşı 12 Eylülcüler tarafından sağcı Mustafa Pehlivanoğlu’nun idam edildiğini söyleyerek onun son kaleme aldığı son mektubu okumuş, okurken de ağlamıştı.

https://www.yenisafak.com/video-galeri/gundem/erdogan-aglayarak-okumustu-iste-12-eylul-sehidi-pehlivanoglunun-mektubu-2182511

- Advertisment -