Ana SayfaHaberlerGündemİYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu: "2 Mart'ta Millet İttifakı 13'üncü cumhurbaşkanını belirleyecek”

İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu: “2 Mart’ta Millet İttifakı 13’üncü cumhurbaşkanını belirleyecek”

İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu: "2 Mart'ta Millet İttifakı 13'üncü cumhurbaşkanını belirleyecek. Bu iradeyi gösterecek ve en kısa zamanda da bu iradenin ortaklaşmasıyla bunu milletimizle paylaşacağız. Biz İYİ Parti olarak milletimizin neyi istediğini, neyi beklediğini biliyoruz.”

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, partisinin genel merkezinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu-Akşener görüşmesi

Zorlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yaptığı görüşme hakkında “Dün gerçekleşen görüşme Millet İttifakı’nın paydaşlarının zaman zaman yaptığı periyodik görüşmelerden biridir. Yaklaşık 1,5 saatlik bir görüşme gerçekleştirdiler. Sayın Kılıçdaroğlu’nun, genel başkanımızı ziyaretleri sonrası adım adım 2 Mart’taki toplantıya tüm paydaşlar hazırlanıyor” ifadelerini kullandı.

Zorlu, Akşener ve Kılıçdaroğlu’nun yaptıkları görüşmede Cumhurbaşkanı adayında anlaşmaya vardıklarına dair iddialar hakkında da “Dün görüşmeden sonra bazı yayınlarda aday üzerinde mutlak bir anlaşma olduğu ya da bize atfen kullanılan ve asla kabul etmeyeceğimiz ‘pazarlık’ gibi ifadeler, bunların hiçbirisi gerçeği yansıtmamaktadır” dedi.

“Aday 2 Mart’ta belirlenecek”

2 Mart’ta Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde yapılacak toplantıya dair detaylar veren Zorlu, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayının bu toplantıda belirleneceğini açıkladı:

“2 Mart’ta Millet İttifakı 13’üncü cumhurbaşkanını belirleyecek. Bu iradeyi gösterecek ve en kısa zamanda da bu iradenin ortaklaşmasıyla bunu milletimizle paylaşacağız. Biz İYİ Parti olarak milletimizin neyi istediğini, neyi beklediğini biliyoruz. Bu sorumlulukla sayın genel başkanımız görüşmelerini gerçekleştiriyor.”

- Advertisment -